Για πιο αφράτο κέικ πορτοκαλιού μπορείτε να αλέσετε την καστανή ή την κρυσταλλική ζάχαρη, ώστε να λιώσει εύκολα στο ψήσιμο.
Το κλασικό κέικ πορτοκαλιού γίνεται χωρίς μίξερ, με ένα σύρμα.
Να ελέγχετε πάντα αν ψήθηκε το κέικ στο κέντρο του, μπήγοντας την λάμα ενός μαχαιριού στην καρδιά του, όταν περάσει ο προτεινόμενος χρόνος ψησίματος.
3 αυγά μεγάλα
|
|
---|---|
Ζάχαρη καστανή ή της αρεσκείας σας
|
200 γρ. |
Lurpak Soft με ελαιόλαδο
|
150 γρ. |
Ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
|
|
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
|
|
Αλάτι
|
1 πρέζα |
Χυμό πορτοκάλι (σαγκουίνι ή άλλη ποικιλία)
|
150 ml |
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
|
250 γρ. |
Της σούπας ζάχαρη άχνη
|
1 κουταλιά |
---|---|
2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
|
Της σούπας Lurpak Soft με ελαιόλαδο
|
1 κουταλιά |
---|---|
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
|