Κέικ με βουτυρόκρεμα σοκολάτας

1 ω 5 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Κέικ με βουτυρόκρεμα σοκολάτας

Κέικ με βουτυρόκρεμα σοκολάτας που λιώνει στο στόμα και έχει βελούδινη υφή. Ιδανικό γλυκό για κάθε περίσταση. Μια συνταγή απο την ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ.

Υλικά

Για το κέικ με βουτυρόκρεμα σοκολάτας

Βραστό νερό
125 ml
Ψιλοκομμένη σοκολάτα 60-70% κακάο
60 γρ.
Κακάο κοσκινισμένο
35 γρ.
180 γρ.
Ζάχαρη
180 γρ.
Αυγά μεγάλα, χωρισμένα κρόκος από ασπράδι
2
Αλάτι
1 πρέζα
125 γρ.
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ.

Για τη βουτυρόκρεμα σοκολάτας

150 γρ.
Μέλι
1 κ.σ.
Σοκολάτα 70% κακάο
170 γρ.
Σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
100 γρ.

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα με αποσπώμενη βάση 22 εκατ.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και κοσκινίσουμε το κακάο. Περιχύνουμε με το βραστό νερό κι ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά. Αφήνουμε 10′ να κρυώσει το μείγμα.

Για το κέικ

  • Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με το μίξερ για 1′.
  • Σταδιακά προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε για 3′ να γίνει κρέμα.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν.
  • Εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι με την κρέμα.
  • Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι, σε σφιχτή μαρέγκα για 1½ λεπτό.
  • Ρίχνουμε την μισή μαρέγκα στο μείγμα και αναδιπλώνουμε με σπάτουλα. Ρίχνουμε την υπόλοιπη και αναδιπλώνουμε.
  • Βάζουμε στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 45′.
  • Είναι έτοιμο όταν φουσκώσει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και σταθεροποιηθεί στο κέντρο του.
  • Αφήνουμε για 15′ στην φόρμα μετά αναποδογυρίζουμε και ξεφορμάρουμε.
  • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και κόβουμε οριζόντια σε δυο κομμάτια.
  • Γεμίζουμε με την βουτυρόκρεμα σοκολάτας και γαρνίρουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη.

Για τη βουτυρόκρεμα σοκολάτας

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα.
  • Βάζουμε τις ψιλοκομμένες σοκολάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μέλι.
  • Περιχύνουμε με το καυτό λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύουμε με σπάτουλα, να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει γυαλιστερό.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 50′ με 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και να σφίξει ελαφρά. Πότε πότε ανακατεύουμε την βουτυρόκρεμα σοκολάτας, μέχρι να αποκτήσει υφή που να στέκεται γιατί στην αρχή θα είναι αραιή.
  • Μόλις σφίξει γεμίζουμε το κέικ με λίγη βουτυρόκρεμα σοκολάτας και γαρνίρουμε την επιφάνεια.
  • Διατηρείται στο ψυγείο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15′ πριν σερβίρουμε.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-keik-me-vouturokrema-sokolatas/