Κέικ με νιφάδες βρώμης και φράουλα

Κέικ με νιφάδες βρώμης και φράουλα

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(4 votes)

Μια υπέροχη συνταγή απο τον Στέλιο Παρλιάρο

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak Soft ανάλατο με μειωμένα λιπαρά
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 50 γρ. μέλι
  • 380 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 300 γραμμάρια πολτοποιημένες φράουλες
  • 10 δαμάσκηνο απύρηνα
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο Lurpak Soft ανάλατο με μειωμένα λιπαρά, τη ζάχαρη και το μέλι σε μπέν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, το μπέικιν πάουντερ και τις φράουλες.

Ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. και μέσα σ’ αυτό αδειάζουμε το μείγμα της βρώμης.

Σκορπίζουμε τα δαμάσκηνα πιέζοντάς τα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180οC για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Όταν κρυώσει εντελώς, πασπαλίζουμε με άχνη.

Άλλες συνταγές