Κέικ με νιφάδες βρώμης και φράουλα

Κέικ με νιφάδες βρώμης και φράουλα

Μια υπέροχη συνταγή απο τον Στέλιο Παρλιάρο
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-keik-me-nifades-vromis-kai-fraoula/

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το βούτυρο Lurpak Soft ανάλατο με μειωμένα λιπαρά, τη ζάχαρη και το μέλι σε μπέν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, το μπέικιν πάουντερ και τις φράουλες.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. και μέσα σ’ αυτό αδειάζουμε το μείγμα της βρώμης.
  • Σκορπίζουμε τα δαμάσκηνα πιέζοντάς τα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180οC για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Όταν κρυώσει εντελώς, πασπαλίζουμε με άχνη.

Υλικά

Βούτυρο Lurpak Soft ανάλατο με μειωμένα λιπαρά
150 γρ.
Μαύρη ζάχαρη
50 γρ.
50 γρ. μέλι
Νιφάδες βρώμης
380 γρ.
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Πολτοποιημένες φράουλες
300 γραμμάρια
10 δαμάσκηνα απύρηνα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα