Κέικ καρότου με κρέμα τυριού

Κέικ καρότου με κρέμα τυριού

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 votes)

Ένα απολαυστικό, ζουμερό κέικ, με τη υπέροχη, φυσική γεύση του Arla Φρέσκου τυριού κρέμα! Μια συνταγή απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

  • 175 ml ηλιέλαιο
  • 225 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 4 μεσαία αυγά
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • ½ κουταλάκι γαρύφαλλο
  • σόδα
  • 400 γρ. καρότο τριμμένο
  • 150 γρ. καρύδια περασμένα απο μίξερ (να γίνουν σχεδόν σκόνη)

Για την κρέμα

  • 150 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 3 κουταλιές άχνη ζάχαρη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
  • ½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ξύσμα απο 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Εκέλεση για το κέικ με κρέμα τυριού

Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.

Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε την καστανή ζάχαρη και τα αυγά και χτυπάτε με το σύρμα αρκετά αλλά να μην γίνουν εντελώς λευκά.

Προσθέτετε το ηλιέλαιο μαζί με το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε τo χτύπημα για ακόμη 2-3 λεπτά.

Στην συνέχεια προσθέτετε το καρότο μαζί με το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα, το γαρύφαλλο και την σόδα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τέλος προσθέτετε τα καρύδια και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα.

Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί 26 εκ. και το απλώνετε καλά.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 45-50 λεπτά και ελέγχετε αν είναι έτοιμο το κέικ βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και να βγει καθαρό.

Όταν το κέικ είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.

Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την κρέμα, το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μία ωραία κρέμα.

Απλώνετε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια του κέικ καρότου και σερβίρετε.

Άλλες συνταγές