Κέικ καρότου με κρέμα τυριού

Κέικ καρότου με κρέμα τυριού

1 20
Ένα απολαυστικό, ζουμερό κέικ, με τη υπέροχη, φυσική γεύση του Arla Φρέσκου τυριού κρέμα! Μια συνταγή απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-keik-me-krema-tyriou/

Εκτέλεση

Εκέλεση για το κέικ με κρέμα τυριού
  • Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
  • Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε την καστανή ζάχαρη και τα αυγά και χτυπάτε με το σύρμα αρκετά αλλά να μην γίνουν εντελώς λευκά.
  • Προσθέτετε το ηλιέλαιο μαζί με το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε τo χτύπημα για ακόμη 2-3 λεπτά.
  • Στην συνέχεια προσθέτετε το καρότο μαζί με το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα, το γαρύφαλλο και την σόδα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Τέλος προσθέτετε τα καρύδια και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
  • Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί 26 εκ. και το απλώνετε καλά.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 45-50 λεπτά και ελέγχετε αν είναι έτοιμο το κέικ βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και να βγει καθαρό.
  • Όταν το κέικ είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
  • Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την κρέμα, το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μία ωραία κρέμα.
  • Απλώνετε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια του κέικ καρότου και σερβίρετε.

Υλικά

175 ml ηλιέλαιο
Ζάχαρη καστανή
225 γρ.
Βούτυρο Lurpak λιωμένο
125 γρ.
4 μεσαία αυγά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
300 γρ.
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλα
½ κουταλάκι σόδα
400 γρ. καρότα τριμμένο
Καρύδια περασμένα απο μίξερ (να γίνουν σχεδόν σκόνη)
150 γρ.
Για την κρέμα
Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
150 γρ.
Άχνη ζάχαρη
3 κουταλιές
200 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Ξύσμα απο 1 λεμόνια