Κέικ καρότου με κρέμα τυριού
1 ω 20 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Ένα απολαυστικό, ζουμερό κέικ, με τη υπέροχη, φυσική γεύση του Arla Φρέσκου τυριού κρέμα! Μια συνταγή απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου.
Υλικά
|
Ηλιέλαιο
|
175 ml |
|---|---|
|
Ζάχαρη καστανή
|
225 γρ. |
| 125 γρ. | |
|
Αυγά μεσαία
|
4 |
|
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
|
300 γρ. |
|
Μπέικιν πάουντερ
|
1 κ.γ. |
|
Κανέλα
|
1 κ.γ. |
|
Γαρύφαλλο
|
½ κ.γ. |
|
Μαγειρική σόδα
|
½ κ.γ. |
|
Καρότα τριμμένο
|
400 γρ. |
|
Καρύδια περασμένα απο μίξερ (να γίνουν σχεδόν σκόνη)
|
150 γρ. |
Για την κρέμα
| 150 γρ. | |
|
Άχνη ζάχαρη
|
3 κ.σ. |
| 200 γρ. | |
|
Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
|
½ κ.γ. |
|
Ξύσμα απο 1 λεμόνια
|
Εκτέλεση
Εκέλεση για το κέικ με κρέμα τυριού