Κέικ λεμονιού

1 ω
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Κέικ λεμονιού

Με υπέροχη γεύση και άρωμα λεμονιού, αυτό το κέικ θα γίνει το αγαπημένο σας. Μια συνταγή του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ.

Υλικά

Ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ.
200 γρ.
Αυγά
5
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ.
Ξύσμα απο 2 λεμόνια
Χυμός από λεμόνια
120 γρ.
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά έως ότου αφρατέψει το μείγμα.
  • Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ 26x10 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 40 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε για λίγο και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-keik-lemoni-21/