Κέικ φράουλα

Κέικ φράουλα

Δυσκολεύεστε να πείσετε τα παιδιά σας να πιουν το γάλα τους; Συνοδέψτε το με ένα ζουμερό κομμάτι κέικ. Μια συνταγή απο τον ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡΟ.

Υλικά

Για το κέικ

350 γρ.
150 γρ.
Ζάχαρη
300 γρ.
Αυγά
6
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ.

Για το γλάσο

Ζάχαρη άχνη
300 γρ.
Φρέσκες φράουλες πολτοποιημένες (κι επιπλέον ολόκληρες για το γαρνίρισμα)
80 γρ.

Εκτέλεση

Για το κέικ

  • Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά.
  • Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, που έχουμε ήδη κοσκινίσει, εναλλάξ με το ρόφημα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε στους 160ºC για 1 ώρα και δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι για να δούμε αν είναι έτοιμο.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και το αναποδογυρίζουμε σε μια σήτα – με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε την υγρασία που θα κρατούσε στο ταψί.
  • Για το γλάσο Ανακατεύουμε τις πολτοποιημένες φράουλες με τη ζάχαρη άχνη. Καλύπτουμε με το γλάσο το κέικ και γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-keik-fraoula/