Καρυδόπιτα με κρέμα από Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα

Καρυδόπιτα με κρέμα από Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 votes)

Μια εκπληκτική συνταγή καρυδόπιτας με φρέσκο τυρί κρέμα Arla, απο τον Στέλιο Παρλιάρο.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

Για την Καρυδόπιτα

  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. καρύδια τριμμένα σε σκόνη
  • 5 βιολογικά αυγά
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αντικολλητικό χαρτί

Υλικά για την κρέμα

  • 500 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 36%
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 3 κρόκοι αυγού
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 350 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • μεμβράνη φαγητού

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Βάζετε τα καρύδια στο μπλέντερ και τα αλέθετε μέχρι να γίνουν σκόνη. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το καρύδι μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει μια λευκή κρέμα. Ρίχνετε σταδιακά τα αυγά. Κατεβάζετε από το μίξερ και ρίχνετε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί τουλάχιστον για ένα βράδυ. Γεμίζετε ένα χαμηλό ταψί αφήνετε αρκετές ώρες στο ψυγείο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 40 λεπτά.®

Για την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα τοποθετείτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζετε στη φωτιά.

Ανακατεύετε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τους κρόκους και τα αυγά. Πριν βράσει η κρέμα γάλακτος, ρίχνετε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύετε.

Αδειάζετε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζετε το ανακάτεμα.

Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζετε από τη φωτιά. Αδειάζετε σ’ ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζετε με μεμβράνη.

Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνετε μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ προσθέτοντας και το φρέσκο τυρί κρέμα. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε μία λεία υφή. Γαρνίρετε την καρυδόπιτα.

Άλλες συνταγές