Καρυδόπιτα με κρέμα από Τυρί Κρέμα

Καρυδόπιτα με κρέμα από Τυρί Κρέμα

Μια εκπληκτική συνταγή καρυδόπιτας με φρέσκο τυρί κρέμα Arla, απο τον Στέλιο Παρλιάρο.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-karydopita-tyri-krema/

Εκτέλεση

  • Βάζετε τα καρύδια στο μπλέντερ και τα αλέθετε μέχρι να γίνουν σκόνη. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το καρύδι μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει μια λευκή κρέμα. Ρίχνετε σταδιακά τα αυγά. Κατεβάζετε από το μίξερ και ρίχνετε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί τουλάχιστον για ένα βράδυ. Γεμίζετε ένα χαμηλό ταψί αφήνετε αρκετές ώρες στο ψυγείο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 40 λεπτά.®
Για την κρέμα
  • Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και τη βάζετε στη φωτιά.
  • Ανακατεύετε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τους κρόκους και τα αυγά. Πριν βράσει η κρέμα γάλακτος, ρίχνετε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύετε.
  • Αδειάζετε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζετε το ανακάτεμα.
  • Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζετε από τη φωτιά. Αδειάζετε σ’ ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζετε με μεμβράνη.
  • Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνετε μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ προσθέτοντας και το φρέσκο τυρί κρέμα. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε μία λεία υφή. Γαρνίρετε την καρυδόπιτα.

Υλικά

Για την Καρυδόπιτα
250 γρ.
Ζάχαρη άχνη
250 γρ.
Καρύδια τριμμένα σε σκόνη
250 γρ.
Βιολογικά αυγά
5
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ.
Υλικά για την κρέμα
500 γρ.
Ζάχαρη
80 γρ.
Αυγά ελευθέρας βοσκής
2
Αυγού
3 κρόκους
Κορν φλάουρ
40 γρ.
350 γρ.