Καρυδόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Καρυδόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-karydopita-apo-ton-stelio-parliaro/

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για ν’ αφρατέψουν.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι, την κανέλα και το μπέικιν.
  • Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το βούτυρο Lurpak λιωμένο και στο τέλος τα καρύδια.
  • Τοποθετούμε σ’ ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 24 cm.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 60 λεπτά. Απο τον Στέλιο Παρλιάρο
  • Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το ξυλάκι κανέλας. Αφαιρούμε την κανέλα και ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό επάνω στη ζεστή καρυδόπιτα. Τη συνοδεύουμε με την κρέμα τυριού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ:
  • Χτυπάμε καλά το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα με την κρέμα γάλακτος Arla.

Υλικά

5 αυγά
Ζάχαρη
200 γρ.
Αλεύρι
280 γρ.
Βούτυρο Lurpak
250 γρ.
Τριμμένα καρύδια
400 γραμμάρια
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Υλικά για το σιρόπι:
Ζάχαρη
500 γρ.
400 γρ. νερό
Γλυκόζη
50 γρ.
1 ξυλάκι κανέλα
Υλικά για την κρέμα τυριού:
Arla φρέσκο τυρί κρέμα
300 γρ.
Κρέμα γάλακτος Arla (36% λιπαρά)
150 γραμμάρια