Γκρανόλα

Γκρανόλα

Θρεπτική και νόστιμη! Διατηρήστε τη σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς και θα έχετε ανά πάσα στιγμή ένα υγιεινό πρωινό. Μια συνταγή από τον ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡΟ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-granola/

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά εκτός από την καστανή ζάχαρη.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το νερό, το μέλι και την καστανή ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά.
  • Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε και αδειάζουμε πάνω από τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με μια μαρίζ έτσι ώστε το μείγμα των υγρών να καλύψει το μείγμα των στερεών.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε δύο λαδόκολλες πάνω σε μια λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 135-140οC για 1 ώρα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει, σπάμε με τα χέρια μας τα μεγάλα κομμάτια και τα διατηρούμε σε κουτί που κλείνει ερμητικά. Σερβίρουμε με γιαούρτι.

Υλικά

Νιφάδες βρώμης
400 γρ.
Βούτυρο Lurpak λιωμένο
125 γρ.
Αμύγδαλα αναποφλοίωτα
125 γρ.
Ηλιόσπορους
100 γρ.
Κολοκυθόσποροι
100 γρ.
Σουσάμι
50 γρ.
Ξερά φρούτα (σταφίδες, βερίκοκα, κράνμπερις κτλ.)
150 γρ.
½ κ.γ. αλάτι
Νερό
125 γρ.
Μέλι
250 γραμμάρια
Ζάχαρη καστανή
50 γρ.
Γιαούρτι για το σερβίρισμα
200 γρ.