Γλυκό του Πάσχα

Γλυκό του Πάσχα

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 votes)

Ένα υπέροχο γλυκό, εμπνευσμένο απο το Πάσχα. Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

  • 500 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. Lurpak Soft ανάλατο
  • 60 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
  • 60 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 60 γρ. ξερά φρούτα ψιλοκομμένα ( δαμάσκηνο, σύκο , βερίκοκο )
  • 200 γρ. κονιάκ
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκος αυγού
  • 60 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 1 κομμάτι τουλπάνι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Για το Γλυκό Πάσχα

Σε ένα μπολ βάζουμε το κονιάκ, τις σταφίδες και τα ξερά φρούτα. Τα αφήνουμε να μουσκέψουν για 1 βράδυ. Ανακατεύουμε το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα με την άχνη και το Lurpak Soft. Ρίχνουμε το αυγό και τον κρόκο. Όταν αποκτήσουμε μια λεία κρέμα, ρίχνουμε το αμύγδαλο και τα ξερά φρούτα που έχουμε σουρώσει από το κονιάκ. Ανακατεύουμε πολύ καλά και στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Σε μια βαθιά φόρμα τοποθετούμε ένα τουλουπάνι μεγαλύτερο από τη φόρμα, βάζουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το τουλουπάνι. Διατηρούμε το γλυκό Πάσχα στο ψυγείο.

Άλλες συνταγές