Μπισκότα Gingerbread

45 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Μπισκότα Gingerbread

Έρχονται από το Βέλγιο, μοσχομυρίζουν μπαχαρικά και ολοκληρώνουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι. Μια συνταγή απο τον Στέλιο Παρλιάρο.

Υλικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ.
Ζάχαρη καστανή
250 γρ.
250 γρ.
Αυγό
1
Γαρύφαλλο σε σκόνη
¼ κ.γ.
Μοσχοκάρυδο σε σκόνη
¼ κ.γ.
Γλυκάνισο
¼
Πιπέρι τριμμένο
¼ κ.γ.

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, τα ζυμώνουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ να σφίξει η ζύμη. Ανοίγουμε τα μπισκότα σε λεπτό φύλλο 3-4 χιλ. και με κουπάτ κόβουμε χριστουγεννιάτικα σχήματα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Μια ωραία ιδέα είναι να αντικαταστήσουμε τον γλυκάνισο με τζίντζερ.

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-gingerbread-biscuits/