Γαρίδες Σαγανάκι

Γαρίδες Σαγανάκι

Ένα ελαφρύ , απολαυστικό γεύμα για τους λάτρεις των θαλασσινών. Μια συνταγή toy Αλέξανδρου Παπανδρέου.

Εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση και ψιλοκόβετε το σκόρδο.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει. Σοτάρετε το σκόρδο μαζί με το chili για 30 δευτερόλεπτα, προσθέτετε τις γαρίδες και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό.
  • Προσθέτετε τα τοματίνια, σβήνετε με τον ζωμό γαρίδας, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε το σαγανάκι λίγο να βράσει για να μειωθούν τα υγρά.
  • Προσθέτετε τα λαδοκούλουρα Κυθήρων, σπασμένα σε μικρά κομμάτια, ανακατεύοντας για να απορροφήσουν τα υγρά και σβήνετε την φωτιά.
  • Τοποθετείτε στο τηγάνι διάσπαρτες κουταλιές από το φρέσκο τυρί κρέμα, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρετε.
Γαρίδες σαγανάκι

Υλικά

12 γαρίδες γίγας , νο2 καθαρισμένες
Ντοματίνια
300 γρ.
Σκόρδο
2 σκελίδες
1 κουταλιά πιπεριά τσίλι αποξηραμένη
80 ml ζωμός γαρίδας
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά
Βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές
5 λαδοκούλουρα Κυθήρων
6 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο
Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
120 γρ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι