Γαλακτομπούρεκο με φρέσκο τυρί κρέμα

Γαλακτομπούρεκο με φρέσκο τυρί κρέμα

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(1 votes)

Ένα λαχταριστό γαλακτομπούρεκο με φρέσκο τυρί κρέμα Arla και το μαγικό άγγιγμα του Στέλιου Παρλιάρου.

Υλικά

  • Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 340 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 170 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 36% Arla
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 300 γραμμάρια βούτυρο Lurpak (κλαριφιέ)
  • 300 γραμμάρια μέλι
  • φυστίκι Αιγίνης τριμμένο

Εκτέλεση

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

Χτυπάμε καλά στο μίξερ με το φτερό, το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και τους κρόκους. Βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25 x 35 εκ. στρώνουμε τα μισά από τα φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε ένα-ένα. Απλώνουμε τη γέμιση. Βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Αφήνουμε για λίγο το γλυκό στο ψυγείο. Χαράζουμε το γλυκό σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 70 λεπτά. Ζεσταίνουμε για λίγο το μέλι. Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε το ρευστό μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.