Φράουλες σε σιρόπι με μους τυριού

Φράουλες σε σιρόπι με μους τυριού

Ένα αλάφρο, φρουτένιο επιδόρπιο που ταιριάζει πολύ στα ανοιξιάτικα τραπέζια. Η πλούσια μους τυριού κάνει τη γευστική διαφορά.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-fraoules-me-siropi-kai-mous-tyriou/

Εκτέλεση

Προετοιμασία
  • Για τις φράουλες: Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και τα αρωματικά και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει καλά. Για τη μους τυριού: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να κάνει η μους κορυφές. Βάζετε τη μους στο ψυγείο για 1 ώρα. Μοιράζετε τις φράουλες σε μπολ ή ποτήρια, περιχύνετε το κάθε ποτήρι με 4 κουτ. σούπας περίπου από το σιρόπι τους και από πάνω μοιράζετε από 1 γεμάτη κουταλιά από τη μους τυριού. Πασπαλίζετε με φιστίκι, τοποθετείτε από μία κορυφή δυόσμου στο καθένα και σερβίρετε αμέσως.
Συμβουλές

Το καλοκαίρι που υπάρχουν περισσότερα φρούτα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φράουλες με άλλο φρούτο της επιλογής σας ή μιξ φρούτων.

Υλικά

Για τις φράουλες
1 κιλό φράουλες κομμένες στα 4 ή στη μέση ανάλογα με το μέγεθος
Ζάχαρη
250 γρ.
250 γρ. νερό
1 αστεράκι γλυκάνισο
Μισή κουταλιά της σούπας μαραθόσπορο σπασμένο
Για τη μους τυριού
Arla φρέσκο τυρί κρέμα
250 γρ.
1μιση κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα απο βανίλια
Ζάχαρη άχνη
50 γρ.
200 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 36%
Για το σερβίρισμα
Λίγο φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένο και χοντροκομμένο
Κορυφές απο δυόσμο