Φωλιές από κουρού με μανιτάρια, φρέσκο τυρί κρέμα και μπέικον
  • Arla
  • Συνταγές
  • Φωλιές από κουρού με μανιτάρια, φρέσκο τυρί κρέμα και μπέικον

Φωλιές από κουρού με μανιτάρια, φρέσκο τυρί κρέμα και μπέικον

50
Μια υπέροχη συνταγή για ένα λαχταριστό, εορταστικό ορεκτικό, απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε όλα τα μανιτάρια, τα portobello, τα ασπρομανίταρα και τα brown μανιτάρια σε φέτες, το μπέικον σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια για 3-4 λεπτά προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Αποσύρετε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βούτυρο.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το μπέικον μέχρι να μαραθεί και να μελώσει το κρεμμύδι και να βγάλει τα αρώματα του το μπέικον.
  • Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ με τα μανιτάρια, προσθέτετε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με το pasta & gratinar, το αυγό, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύτε καλά.
  • Απλώνετε την ζύμη κουρού σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και κόβετε κυκλικά κομμάτια τα οποία τοποθετείτε σε μία βουτυρωμένη φόρμα για muffin.
  • Μοιράζετε ισομερώς την γέμιση με τα μανιτάρια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνος στους 180ο C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά.

Υλικά

2 φύλλα κουρού
Βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
1 κρεμμύδια ψιλοκομμένο
Σκόρδο
1 σκελίδα
Μανιτάρια portobello ψιλοκομμένα
200 γρ.
Ασπρομανίταρα ψιλοκομμένα
200 γρ.
Brown μανιτάρια ψιλοκομμένα
200 γρ.
Μπέικον
150 γρ.
Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
300 γρ.
Arla Pasta & Gratinar μιξ τριμμένων τυριών
100 γρ.
1 αυγό
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι