Αλμυρό κέικ με τυρί κρέμα, λαχανικά & απάκι

Αλμυρό κέικ με τυρί κρέμα, λαχανικά & απάκι

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(2 votes)

Ζουμερό και χορταστικό σνακ που θα αγαπήσουν τα παιδιά. «Παίξτε» με τα μυρωδικά χρησιμοποιώντας αυτά που αγαπάτε περισσότερο. Δυόσμος, βασιλικός, θυμάρι… όλα ταιριάζουν τέλεια! Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 125 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 100 γρ. Regato Arla τριμμένο
  • 250 γρ. mix λαχανικών κατεψυγμένων
  • 200 γρ. απάκια σε φέτες, κομμένες σε μπαστουνάκια
  • φύλλα απο 5-6 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το μείγμα με το τυρί

  • 300 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • φύλλα απο 4-5 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλια του γλυκού Μπούκοβο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

Εκτέλεση

Εκτέλεση

1. Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζετε το φρέσκο τυρί κρέμα και το αφρατεύετε με το σύρμα. Προσθέτετε το μπούκοβο, το αυγό, το αλεύρι και τη ρίγανη και ανακατεύετε. Τέλος προσθέτετε το μισό ψιλοκομμένο απάκι. Αφήνετε τη γέμιση στην άκρη.

2. Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, το λιωμένο βούτυρο, το ελαιόλαδο και τα αυγά. Προσθέτετε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε απαλά με την σπάτουλα.

3. Προσθέτετε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

4. Αδειάζετε το μισό μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και σκορπίζετε το μισό ρεγκάτο. Στρώνετε τα μισά λαχανικά και καλύπτετε με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.

5. Με ένα κουτάλι βάζετε τη γέμιση κατά μήκος, στο κέντρο του μείγματος και σκορπίζετε τα υπόλοιπα λαχανικά και το υπόλοιπο απάκι.

6. Ψήνετε το κέικ για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το αφήνετε να κρυώσει, το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε.

Άλλες συνταγές