Δίχρωμες κρέμες μάνγκο

Δίχρωμες κρέμες μάνγκο

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 votes)

Δροσερή και εξωτική κρέμα που γίνεται πολύ γρήγορα και σερβίρεται στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

Συνταγή για 7 μερίδες

Για τη λευκή κρέμα

  • 400 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού Arla κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 100 γρ. γάλα ζαχαρούχο

Για την κρέμα μάνγκο

  • 2 ώριμα, φρέσκα μάνγκο
  • 200 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. γιαούρτι Arla Protein, natural
  • 3 φύλλα απο ζελατίνη βάρους 2γρ. το κάθε ένα
  • 2-3 κουταλιές σούπας γάλα, ζεστό

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Για την κρέμα μάνγκο

Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Τις στύβετε καλά και τις ρίχνετε στο ζεστό γάλα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και αφήνετε στην άκρη. Καθαρίζετε τα 2 μάνγκο, τα κόβετε σε μικρούς κύβους και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν απαλός πουρές. Βάζετε το τυρί κρέμα στο μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάτε καλά μέχρι να αφρατέψει καλά το τυρί. Προσθέτετε το γιαούρτι και μόλις ενωθεί με το τυρί σταματάτε το μίξερ. Προσθέτετε τον πουρέ μάνγκο και την διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύετε καλά με τη σπάτουλα. Βάζετε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε και την δεύτερη κρέμα.

Για τη λευκή κρέμα

Βάζετε το φρέσκο τυρί και το ζαχαρούχο γάλα στο μίξερ και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αφρατέψει η κρέμα. Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε την σαντιγί ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.

Για τη συναρμολόγηση

Ξεκινάτε με την κρέμα μάνγκο βάζοντας περίπου 50 γρ. στη βάση και ισιώνετε με ένα κουτάλι. Συνεχίζετε με 100 γρ. περίπου λευκή κρέμα και τελειώνετε με άλλα 50 γρ. κρέμα μάνγκο. Σκεπάζετε τα ποτήρια με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Σερβίρετε με λίγη χτυπημένη σαντιγί ή μικρά μπεζεδάκια.

Άλλες συνταγές