Δίχρωμες κρέμες μάνγκο

Δίχρωμες κρέμες μάνγκο

2 20
Δροσερή και εξωτική κρέμα που γίνεται πολύ γρήγορα και σερβίρεται στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-dichromes-kremes-mango/

Εκτέλεση

Για την κρέμα μάνγκο
  • Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Τις στύβετε καλά και τις ρίχνετε στο ζεστό γάλα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και αφήνετε στην άκρη. Καθαρίζετε τα 2 μάνγκο, τα κόβετε σε μικρούς κύβους και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν απαλός πουρές. Βάζετε το τυρί κρέμα στο μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάτε καλά μέχρι να αφρατέψει καλά το τυρί. Προσθέτετε το γιαούρτι και μόλις ενωθεί με το τυρί σταματάτε το μίξερ. Προσθέτετε τον πουρέ μάνγκο και την διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύετε καλά με τη σπάτουλα. Βάζετε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε και την δεύτερη κρέμα.
Για τη λευκή κρέμα
  • Βάζετε το φρέσκο τυρί και το ζαχαρούχο γάλα στο μίξερ και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αφρατέψει η κρέμα. Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε την σαντιγί ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.
Για τη συναρμολόγηση
  • Ξεκινάτε με την κρέμα μάνγκο βάζοντας περίπου 50 γρ. στη βάση και ισιώνετε με ένα κουτάλι. Συνεχίζετε με 100 γρ. περίπου λευκή κρέμα και τελειώνετε με άλλα 50 γρ. κρέμα μάνγκο. Σκεπάζετε τα ποτήρια με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Σερβίρετε με λίγη χτυπημένη σαντιγί ή μικρά μπεζεδάκια.

Υλικά

Για τη λευκή κρέμα
400 γρ.
1 φλιτζάνι
Γάλα ζαχαρούχο
100 γρ.
Για την κρέμα μάνγκο
Ώριμα, φρέσκα μάνγκο
2
200 γρ.
Ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές
Γιαούρτι
100 γρ.
Ζελατίνη βάρους 2γρ. το κάθε φύλλο
3 φύλλα
Γάλα, ζεστό
3 κουταλιές