Cheesecake με πορτοκάλι στο ποτήρι

Cheesecake με πορτοκάλι στο ποτήρι

Ένα εύκολο, πεντανόστιμο γλυκό, για κάθε περίσταση. Δοκιμάστε το με πορτοκάλι, σε ποτήρι. Μια συνταγή απο το www.olivemagazine.gr και την Ιωάννα Σταμούλου!
Rating (0 votes)

My rating

Cheesecake με πορτοκάλι στο ποτήρι

Ένα εύκολο, πεντανόστιμο γλυκό, για κάθε περίσταση. Δοκιμάστε το με πορτοκάλι, σε ποτήρι. Μια συνταγή απο το www.olivemagazine.gr και την Ιωάννα Σταμούλου!

Για τη Βάση

  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 125 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης
  • λίγη κανέλα σε σκόνη

Για την κρέμα

  • 400 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
  • 200 ml Arla κρέμα γάλακτος 36%
  • 3 φύλλα ζελατίνη μικρά
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 καψουλάκι βανίλια (βανιλίνη)
  • ξύσμα και χυμός απο 1 πορτοκάλια
  • 4 κουταλιές της σούπας γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ψιλοκομμένο

Για τη διακόσμηση

  • γλυκό πορτοκάλια

Εκτέλεση

Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να φουσκώσουν. Τις σουρώνετε και τις βάζετε σε κατσαρολάκι με το χυμό πορτοκαλιού. Ζεσταίνετε να λιώσουν, ανακατεύοντας. Χτυπάτε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Προσθέτετε την κανέλα, το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε λίγο ακόμη να γίνουν ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμος. Το μοιράζετε σε 6 χαμηλά ποτήρια. Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το κρύο μίγμα της ζελατίνας, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μίγμα. Προσθέτετε και το ψιλοκομμένο γλυκό πορτοκαλιού και ανακατεύετε. Μοιράζετε το μίγμα πάνω από το μπισκότο και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεροποιηθεί. Όταν θέλετε να σερβίρετε προσθέτετε από πάνω γλυκό πορτοκάλι και σπασμένο μπισκότο και σερβίρετε αμέσως.