Cheesecake με φιστίκια, σταφίδες & φρουί γλασέ

Cheesecake με φιστίκια, σταφίδες & φρουί γλασέ

Η ελληνική παραδοσιακή ζαχαροπλαστική έχει πολλά τυρογλυκά που φτιάχνουν κάθε Πάσχα με τα φρέσκα τυριά της εποχής. Εμείς ξεκινάμε μια νέα παράδοση, με αυτό το πασχαλινό τσίζκεϊκ του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ , με φρουί γλασέ, σταφίδες, φιστίκια και κονιάκ. Θα λατρέψετε τα ελληνικά του αρώματα αλλά και την πλούσια και γεμάτη γεύση που του χαρίζει το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-cheesecake-me-fistikia-stafides-fruitglacier/

Εκτέλεση

Για τη βάση
  • Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ σε σκόνη και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, τη ζάχαρη, το φιστίκι και το κονιάκ, φτιάχνοντας μια λεία ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ., πιέζοντάς τη με την παλάμη μας για να δημιουργήσουμε μια βάση. Σκορπίζουμε τα ολόκληρα φιστίκια και πιέζουμε να βυθιστούν ελαφρώς.
Για τη γέμιση
  • Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτυπάμε το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα, και σταδιακά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το κονιάκ και το ξύσμα. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και τα φρουί γλασέ και ανακατεύουμε να σκορπίσουν παντού.
  • Αδειάζουμε λίγη ποσότητα, τόση ώστε να καλύψουμε τη βάση, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 10 λεπτά. Αδειάζουμε έπειτα και την υπόλοιπη γέμιση και ψήνουμε για άλλα 60-70 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Το γλυκό αυτό διατηρείται εκτός ψυγείου. Σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες.

Υλικά

Για τη βάση
Μπισκότα πτι-μπερ ή digestive
140 γρ.
100 γρ.
Ζάχαρη λευκή , κρυσταλλική
80 γρ.
Φιστίκια Αιγίνης σε σκόνη
60 γρ.
Κονιάκ
50 γρ.
Λίγα φιστίκια Αιγίνης (ψίχα) , ολόκληρα
Για τη γέμιση
Ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
150 γρ.
800 γρ.
150 γρ.
Αυγό
6 κρόκους
Αυγά μικρά
2
Κονιάκ
50 γρ.
Σταφίδες ξανθές
120 γρ.
Πορτοκάλια ή λεμόνι γλασέ, ψιλοκομμένο
120 γρ.
1 λεμόνια (ξύσμα)
Φρέσκιες φράουλες για το σερβίρισμα