Cheesecake μπακλαβάς

Cheesecake μπακλαβάς

1 45
CheeseCake Μπακλαβάς του ονείρου, με φρέσκο φύλλο κρούστας, βελούδινη κρέμα και καρύδι. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
  • Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζετε για 2 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
Για το cheesecake
  • Βουτυρώνετε και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 20 εκ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C αερόθερμο.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το τυρί κρέμα και το γιαούρτι. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν σε μια ομοιογενή και αφράτη κρέμα. Αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστείτε.
  • Στρώνετε στη φόρμα 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα μεταξύ τους και πασπαλίζετε με λίγους ξηρούς καρπούς. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο στρώνοντας ανά δύο τα φύλλα και πασπαλίζοντας με τους ξηρούς καρπούς μέχρι να τελειώσουν.
  • Αφού στρώσετε τα δύο τελευταία φύλλα ρίχνετε την κρέμα και ισιώνετε με ένα κουτάλι. Με ένα ψαλίδι κόβετε τα φύλλα που περισσεύουν από τη φόρμα, αφήνοντας περίπου 1-2 εκατοστά επάνω από την κρέμα.
  • Ψήνετε για 60-75 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και να σφίξει η κρέμα. Βγάζετε από το φούρνο και με ένα πινέλο αλείφετε με το κρύο σιρόπι.

Υλικά

Για την κρέμα
Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
200 γρ.
Ζάχαρη
200 γρ.
3 αυγά χτυπημένα
Γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ.
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια
Για τα φύλλα
10 φύλλα κρούστας
Φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
100 γρ.
Φιστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα και τριμμένα
30 γρ.
Βούτυρο Lurpak λιωμένο
50 γρ.
Για το σιρόπι
Νερό
120 ml
Ζάχαρη
50 γρ.
Μέλι
70 γραμμάρια
Χυμός απο 1/2 λεμόνια
1 ξυλάκι κανέλα