Τούρτα carrot cake με κρέμα τσουρέκι

Τούρτα carrot cake με κρέμα τσουρέκι

45
Εντυπωσιακή τούρτα με αφράτο carrot cake αλλά και μια ονειρεμένη, αφράτη κρέμα που μοσχομυρίζει τσουρέκι. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-carrot-cake-me-krema-tsoureki/

Εκτέλεση

Για το κέικ
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνετε καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνετε τη βάση με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το σόδα. Βάζετε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε για 2 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια υπόλευκη κρέμα. Προσθέτετε τη βανίλια, χαμηλώνετε την ταχύτητα και ρίχνετε τα καρότα. Μόλις σκορπίσουν στο μείγμα σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε τα στεγνά υλικά. Ανακατεύετε με μια μαρίζ και προσθέτετε τα καρύδια.
  • Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνετε καλά (χτυπάτε την φόρμα στον πάγκο για να φύγουν οι εσωτερικές φυσαλίδες). Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Δοκιμάζετε με ένα σουβλί και αν βγει καθαρό αποσύρετε από το φούρνο. Αφήνετε το κέικ για 10 λεπτά, το ξεφορμάρετε και το αφήνετε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Για την κρέμα
  • Βάζετε στον κάδο του μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος και την άχνη και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Βάζετε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μαχλέπι και τη μαστίχα και τα αφρατεύετε με το σύρμα.
  • Προσθέτετε σε δόσεις την σαντιγί ανακατεύοντας απαλά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα της συναρμολόγησης.
Για την επιφάνεια
  • Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό και βράζετε για 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα σφιχτό σιρόπι. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να γίνει χλιαρό.
  • Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε λεπτές «κορδέλες» με το πίλερ ή με το μαντολίνο.
  • Ρίχνετε τις κορδέλες στο χλιαρό σιρόπι και τις αφήνετε για 2 λεπτά. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε σε μια σχάρα να στραγγίξουν.
Για την συναρμολόγηση
  • Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβετε το κέικ σε τρία ίσια κομμάτια. Απλώνετε σε κάθε κομμάτι από ίση ποσότητα κρέμας και τα τοποθετείτε το ένα επάνω στο άλλο. Βάζετε το κέικ για 20 λεπτά στο ψυγείο.
  • Βγάζετε το κέικ και αλείφετε ολόγυρα με την υπόλοιπη κρέμα. Στολίζετε με τριμμένα καρύδια και τις κορδέλες καρότων. Αφήνετε την τούρτα για 3 ώρες στο ψυγείο πριν τη σερβίρετε.

Υλικά

Για το κέικ καρότο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρ.
170 γρ.
Ζάχαρη
300 γρ.
Αυγά μεγάλα
3
Καρότα μέτρια, τριμμένα
4
Καρύδια χοντροσπασμένα
100 γρ.
Κανέλα
1 κουταλάκι
Τζίντζερ (πιπερόριζα)
½ κουταλάκι
Μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι
Μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι
Σόδα μαγειρική
½ κουταλάκι
Εκχύλισμα απο βανίλια
1 κουταλάκι
Αλάτι
1 πρέζα
Για την κρέμα
400 γρ.
200 γρ.
Ζάχαρη άχνη
50 γρ.
Μαχλέπι σκόνη
½ κουταλάκι
Κανέλα σκόνη
½ κουταλάκι
Μαστίχα σκόνη
¼ κουταλάκι
Μοσχοκάρυδο σκόνη
¼ κουταλάκι
Για την επιφάνεια
Καρότα
2
Ζάχαρη
100 γρ.
Νερό
100 ml