Τούρτα carrot cake με κρέμα τσουρέκι
45 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Εντυπωσιακή τούρτα με αφράτο carrot cake αλλά και μια ονειρεμένη, αφράτη κρέμα που μοσχομυρίζει τσουρέκι. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Υλικά
Για το κέικ καρότο
|
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
|
180 γρ. |
|---|---|
| 170 γρ. | |
|
Ζάχαρη
|
300 γρ. |
|
Αυγά μεγάλα
|
3 |
|
Καρότα μέτρια, τριμμένα
|
4 |
|
Καρύδια χοντροσπασμένα
|
100 γρ. |
|
Κανέλα
|
1 κ.γ. |
|
Τζίντζερ
|
½ κ.γ. |
|
Μοσχοκάρυδο
|
¼ κ.γ. |
|
Μπέικιν πάουντερ
|
1 κ.γ. |
|
Μαγειρική σόδα
|
½ κ.γ. |
|
Εκχύλισμα απο βανίλια
|
1 κ.γ. |
|
Αλάτι
|
1 πρέζα |
Για την κρέμα
| 400 γρ. | |
| 200 γρ. | |
|
Ζάχαρη άχνη
|
50 γρ. |
|
Μαχλέπι σκόνη
|
½ κ.γ. |
|
Κανέλα σκόνη
|
½ κ.γ. |
|
Μαστίχα σκόνη
|
¼ κ.γ. |
|
Μοσχοκάρυδο σκόνη
|
¼ κ.γ. |
Για την επιφάνεια
|
Καρότα
|
2 |
|---|---|
|
Ζάχαρη
|
100 γρ. |
|
Νερό
|
100 ml |
Εκτέλεση
Για το κέικ
Για την κρέμα
Για την επιφάνεια
Για την συναρμολόγηση