Κέικ με τυρί κρέμα

Κέικ με τυρί κρέμα

1 50
To φρέσκο τυρί κρέμα στη ζύμη του κέικ αποτελεί μια ενδιαφέρουσα προσθήκη που δίνει ξεχωριστή, γεμάτη γεύση. Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το φρέσκο τυρί κρέμα και το βούτυρο μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά έως ότου έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
  • Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, τα ξύσματα, τις σταφίδες και την κανέλα και ανακατεύουμε απαλά.
  • Αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 26 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 1,5 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Υλικά

Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
225 γρ.
Βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
340 γρ.
Ζάχαρη
450 γρ.
6 αυγά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
420 γρ.
Ξύσμα απο 1 λεμόνια
Ξύσμα απο πορτοκάλια (1 πορτοκάλι)
Σταφίδες ξανθές ή μαύρες
150 γρ.
1 κουταλάκι κανέλα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα