Banoffee σε ποτήρι

Banoffee σε ποτήρι

2 20
Μοσχομυριστό, βουτυρένιο και κρεμώδες, με φυσικά απολαυστική γεύση απο αγνά υλικά. Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-banoffee-se-potiri/

Εκτέλεση

  • Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε τα μπισκότα, τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν τελείως τρίμμα και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτετε την τριμμένη κουβερτούρα μαζί με τα 70 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
  • Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε την ζάχαρη και την αφήνετε να λιώσει μέχρι να γίνει καραμέλα.
  • Προσθέτετε την ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρει την υφή σάλτσας. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτετε μέσα το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί με το μείγμα.
  • Αφήνετε την σάλτσα καραμέλας να κρυώσει καλά.
  • Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την κρέμα, το φρέσκο τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.
  • Τοποθετείτε την κρέμα σε ένα μπολ και την βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
  • Την ώρα του σερβιρίσματος τοποθετείτε στα ποτήρια τα υλικά με την εξής σειρά, πρώτα το μπισκότο, από πάνω μία μικρή στρώση κρέμα, από πάνω την σάλτσα καραμέλας, από πάνω κρέμα, λίγη ακόμα σάλτσα καραμέλας, λίγες φέτες μπανάνας και τέλος πασπαλίζετε με την τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος.

Υλικά

Για το μπισκότο
Μπισκότα βρώμης
200 γρ.
Κουβερτούρα τριμμένη
40 γρ.
70 γρ.
Για την κρέμα καραμέλας
Ζάχαρη
125 γρ.
Κρέμα γάλακτος ζεστή
200 γρ.
70 γρ.
Για την κρέμα
250 γρ.
200 γρ.
Ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές
Για το σερβίρισμα
Μπανάνες κομμένες σε φέτες
2
Λίγη τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος