
Αχλάδια ψητά με ιβίσκο και απαλή κρέμα τυριού
45 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπ
Με τον ιβίσκο, τα ψητά αχλάδια αποκτούν ένα εκπληκτικό χρώμα αλλά και άρωμα που δύσκολα αντιστέκεσαι. Σε συνδυασμό με μια ελαφριά κρέμα τυριού γίνεται ένα επιδόρπιο πολύ εντυπωσιακό που μπορείτε να σερβίρετε και στο τελείωμα ενός επισήμου δείπνου. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Εκτέλεση
Συμβουλή σερβιρίσματος
Αν δεν θέλετε να σερβίρετε αμέσως, κρατάτε την κρέμα σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο και τα ψημένα αχλάδια μαζί με το σιρόπι σε ένα μπολ.
Υλικά
Αχλάδια φετέλ, ώριμα
|
4 |
---|---|
Ιβίσκο
|
1 κ.σ. |
Γρεναδίνη
|
100 ml |
Λευκό κρασί
|
400 ml |
Ζάχαρη άχνη
|
60 γρ. |
Ξυλάκι κανέλας
|
1 |
400 γρ. | |
50 ml | |
Ζάχαρη άχνη
|
1 κ.σ. |
Εκχύλισμα από βανίλια
|
1 κ.γ. |