Τούρτα Φάντασμα

Τούρτα Φάντασμα

«Χοοοουυυυ…» η ηχώ μέσα από έναν μακρύ διάδρομο. Οι ιστοί κρέμονται από το ταβάνι και ένας σκελετός βρίσκεται στην γωνία. Και πάλι «Χοοοουυυυ …» Η πόρτα ανοίγει τρίζοντας και μπαίνεις στο σαλόνι γεμάτο ζόμπι, μούμιες και φαντάσματα. Φωνάζεις ότι η ‘τούρτα φάντασμα’ είναι έτοιμη και ξαφνικά ακούς ζητωκραυγές. Ακολουθήστε την συνταγή για ένα εγγυημένο, τρομαχτικό κέικ. Είμαστε σίγουροι ότι οι καλεσμένοι σας θα την αγαπήσουν.

Υλικά

Ζάχαρη
120 γρ.
200 γρ.
Αυγό
1
Κρόκοι αυγών
3
Σαντιγί
200 γρ.
Αλεύρι
180 γρ.
Κακάο
¾ φλιτζάνι
Μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ.
Βανίλια σκόνη
½ κ.γ.
Αλάτι
1 πρέζα

Βουτυρόκρεμα

Ασπράδια αυγών
3
Ζάχαρη άχνη
180 γρ.
200 γρ.
Βανίλια σκόνη
½ κ.γ.
Αλάτι
1 πρέζα
Μαύρη σοκολάτα
100 γρ.
Διακοσμητικά καραμέλες για τα φτιάξετε τα μάτια.

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C ή 160°C
  • 1. Σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, αλείφετε λίγο βούτυρο μαζί με λίγο αλεύρι.
  • 2. Σε ένα mixer χτυπάτε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατεύσουν. Προσθέτετε το αυγό και τους κρόκους του αυγού μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος ανακατεύετε το μείγμα με την σαντιγί.
  • 3. Ανακατεύετε όλα τα ξηρά υλικά και τα μεταφέρετε στο μείγμα. Τα ανακατεύετε όλα μαζί μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  • 4. Μεταφέρετε τη ζύμη στη φόρμα. Ψήνετε στην μέση του φούρνου για 45-60 λεπτά. Χρησιμοποιείτε ένα μαχαίρι για να ελέγξετε ότι η ζύμη έχει ψηθεί. Όταν το αφαιρέσετε από τον φούρνο μπορεί να είναι λίγο κολλώδες. Το αφήνετε να κρυώσει καλά.

Βουτυρόκρεμα

  • 1. Χτυπάτε με ένα σύρμα τα 3 ασπράδια αυγών μαζί με την άχνη ζάχαρη.
  • 2. Προσθέτετε το βούτυρο συνεχίζοντας να ανακατεύετε. ‘Μην φοβηθείτε το μείγμα μπορεί να σκληρύνει’ συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε την βανίλια powder και το αλάτι.
  • 3. Τοποθετείτε το 1/3 της βουτυρόκρεμας σε ένα κορνέ και φτιάχνετε 10 μικρά φαντασματάκια πάνω σε μια λαδόκολλα. Χρησιμοποιείτε τα διακοσμητικά ζαχαρωτά για τα μάτια.
  • 4. Λιώνετε την σοκολάτα με προσοχή σε ένα φούρνο μικροκυμάτων, ή σε μπεν μαρί. Αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε τη σοκολάτα στην υπόλοιπη βουτυρόκρεμα και ομογενοποιείτε.

Γαρνίρισμα

  • 1. Σιγουρευτείτε ότι το παντεσπάνι έχει κρυώσει πλήρως. Κόβετε το παντεσπάνι σε 3 ίσα επίπεδα. Το κομμάτι το όποιο δεν είναι επίπεδο το τοποθετείτε πάνω.
  • 2. Απλώνετε την σοκολατένια βουτυρόκρέμα ανάμεσα από τα επίπεδα . Στο τέλος τοποθετείτε τα φαντασματάκια για γαρνίρισμα.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-123456789101112131415161718192021222324252627/