Βασιλόπιτα με Lurpak

Βασιλόπιτα με Lurpak

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/--lurpak1/

Εκτέλεση

  • Παίρνουμε 2-3 πορτοκάλια τα πλένουμε και τα βράζουμε για μία ώρα. Τα κόβουμε σε κομμάτια αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο Lurpak, κτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Ανακατεύουμε με το προηγούμενο μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα τσέρκι υψηλό διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Υλικά

260 γρ. πορτοκάλια πούλμπα
250 γρ. βούτυρο λιωμένο Βούτυρο Lurpak
400 γρ. ζάχαρη
Αλεύρι
500 γρ.
5 αυγά
Μπέικιν πάουντερ
13 γρ.
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα