Πάστα Φλώρα Light

Πάστα Φλώρα Light

Εκτέλεση

  • Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός της μαρμελάδας στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα τ τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. κρατώντας λίγη από τη ζύμη για τις ραβδώσεις της επιφάνειας και τη βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει. Απλώνουμε πάνω από την ζύμη τη μαρμελάδα αφήνοντας κενό 1 εκ. περιφερειακά. Απλώνουμε πάνω από αυτό το κράμπλ με τα δάχτυλα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 45-50 λεπτά. Εκτέλεση για το κραμπλ: Στο μίξερ ομογενοποιούμε όλα τα υλικά μαζί και κάνουμε ένα ζυμάρι.

Υλικά

Ζάχαρη άχνη
100 γρ.
Βούτυρο Lurpak Soft με μειωμένα λιπαρά απο το ψυγείο
100 γραμμάρια
1 αυγά
Αλεύρι
300 γρ.
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα απο 1 λεμόνια
Μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη της αρεσκείας σας
200 γρ.
Υλικά για το κραμπλ
Φιστίκια Αιγίνης σε σκόνη
120 γρ.
Βούτυρο Lurpak Soft με μειωμένα λιπαρά παγωμένο και τεμαχισμένο σε κομμάτια
120 γραμμάρια
Αλεύρι
120 γραμμάρια
Ζάχαρη καστανή
120 γρ.
Ξύσμα απο 1/2 λεμόνια
Ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλια