Βασιλόπιτα της Αργυρώς

Βασιλόπιτα της Αργυρώς

1 15
Αφράτη, φουσκωτή και γεμάτη αρώματα. Παραδοσιακή συνταγή που πέρασε από γιαγιά σε μαμά και από εκεί στα χέρια της Αργυρώς, για να τη μοιραστεί μαζί μας. Συνταγή μοναδική και αξεπέραστη στη γεύση, απο την ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ.
Τα μυστικά της συνταγής

Για να γίνει φουσκωτή κι αφράτη η βασιλόπιτα δεν ανακατεύουμε πολύ το μίγμα από την ώρα που μπαίνει το αλεύρι.

Τα μυστικά της συνταγής

Την ώρα που θα διαλύσετε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, να το κάνετε πάνω από τον κάδο του μίξερ, γιατί φουσκώνει και χύνεται.

Τα μυστικά της συνταγής

Ρίξτε μια κουταλιά αλεύρι από το συνολικό μέσα στα καρύδια πριν τα προσθέσετε στη βασιλόπιτα. Έτσι θα διανεμηθούν σωστά στο μίγμα και θα πάνε σε όλη την βασιλόπιτα ομοιόμορφα.

Τα μυστικά της συνταγής

Δώστε προσοχή στο ψήσιμο της βασιλόπιτας γιατί αν δεν ψηθεί καλά στο κέντρο της τότε μόλις τη βγάλετε από το φούρνο η βασιλόπιτα κάθεται στο κέντρο.

Τα μυστικά της συνταγής

Για να μην σκάει στην επιφάνεια η βασιλόπιτα, φροντίστε στο ταψί σας η βασιλόπιτα να καλύπτει τα 3/4 ώστε με το ψήσιμο να έχει περιθώριο να φουσκώσει χωρίς να πιέζεται σε μικρό ταψί και να σκάει από πάνω. Το ιδανικό ταψί για αυτή τη δόση είναι 30 εκ. Ψήσιμο σε αέρα ή στις αντιστάσεις; Εννοείται πως μπορείτε να ψήσετε και στον αέρα στους 160ºC. Όμως, ο αέρας θα κάνει γρήγορα σκληρή κρούστα εξωτερικά χωρίς να έχει ψηθεί σωστά το εσωτερικό. Έτσι μπορεί να συμβούν τα εξής 2: Να ξεγελαστείτε από το ρόδινο εξωτερικά χρώμα της και μόλις τη βγάλετε να μην έχει ψηθεί σωστά, με αποτέλεσμα να κάθεται η βασιλόπιτα στην μέση μετά από λίγο και να κάνει λακκούβα στο κέντρο της. Αφού κάνει γρήγορα ρόδινη κρούστα με το ψήσιμο στον επιθετικό αέρα, μετά από λίγο να αρχίσει να σκάει η βασιλόπιτα γιατί το υγρό ακόμα κέντρο της ψάχνει διέξοδο με το ψήσιμο και το φούσκωμα του. Αποτέλεσμα είναι να σκάει η βασιλόπιτα στην επιφάνεια της.

Συντήρηση

Μπορείτε να ψήσετε την βασιλόπιτα και αφού κρυώσει καλά, να την τυλίξετε με μεμβράνη και να την διατηρήσετε στην κατάψυξη. Διατηρείται για 2-3 μήνες. Μπορείτε να την αφήσετε αφού κρυώσει, στον πάγκο της κουζίνας σας καλά σκεπασμένη για μερικές ημέρες. Θα τη διακοσμήσετε τελευταία στιγμή, λίγες ώρες πριν την κόψετε.

Υλικά