Υγρό κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι

Υγρό κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά, χρόνος ψησίματος 60 λεπτά
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/----1234567891011121314151617/

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο μικροκυμάτων. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί με 200 γρ. από τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Ενώνουμε με το μείγμα της κουβερτούρας και προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου.
  • Ρίχνουμε το ρούμι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ με το σύρμα έως ότου γίνει μία σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μία πλαστική κουτάλα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 22-24 εκ. και ύψους 5 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 1 ώρα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και σερβίρουμε.

Υλικά

Αμύγδαλα σκόνη
400 γρ.
Ζάχαρη
250 γρ.
Αυγά
6
250 γρ.
Ρούμι ή κονιάκ
1 σφηνάκι
Κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
250 γρ.