Πασχαλινά Κουλουράκια από τον Στέλιο Παρλιάρο
  • Arla
  • Συνταγές
  • Πασχαλινά Κουλουράκια από τον Στέλιο Παρλιάρο

Πασχαλινά Κουλουράκια από τον Στέλιο Παρλιάρο

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-----12345678910111213/

Εκτέλεση

  • Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο παγωμένο και το αδειάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ.
  • Ζυμώνουμε καλά έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Εάν το ζυμάρι βγει μαλακό και κολλάει, το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
  • Πλάθουμε μικρά κουλούρια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ºC έως ότου πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Συμβουλές

- Εάν θέλουμε, προσθέτουμε στη ζύμη ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι. - Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη άχνη με καστανή στην ίδια ποσότητα για να γίνουν πιο τραγανά. - Μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουτ. του γλυκού κανέλα ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας μας. - Μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη (ωμή) στο ψυγείο, τυλιγμένη σε μεμβράνη έως και 1 εβδομάδα προκειμένου να ψήνουμε τα κουλούρια όποτε θέλουμε και να είναι πάντα φρέσκα. - Για να διατηρήσουμε περισσότερο χρόνο και πιο τραγανά τα τοποθετούμε σε μεταλλικό σκεύος, ερμητικά κλεισμένο.

Υλικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
750 γραμμάρια
Βούτυρο αγελάδος Lurpak
400 γρ.
Ζάχαρη άχνη
250 γρ.
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 αυγά για το αυγούλωμα