Μπλακ Φόρεστ με Φράουλες από τον Στέλιο Παρλιάρο
  • Arla
  • Συνταγές
  • Μπλακ Φόρεστ με Φράουλες από τον Στέλιο Παρλιάρο

Μπλακ Φόρεστ με Φράουλες από τον Στέλιο Παρλιάρο

Χρόνος προετοιμασίας: 45΄

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο Lurpak λιωμένο. Τοποθετούμε το μείγμα σε τσέρκι 24 εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά.
  • Όταν κρυώσει ρίχνουμε την πολτοποιημένη φράουλα και το κουαντρο. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος Arla (να είναι καλά παγωμένη )με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή η σαντιγί.
  • Κόβουμε οριζόντια το παντεσπάνι σε 3 ίσα κομμάτια. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι και αλείφουμε με τη μαρμελάδα.
  • Στρώνουμε τα 300 γρ. περίπου από τη σαντιγί που έχουμε φτιάξει με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και τοποθετούμε και τις μισές φράουλες. Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι, τη σαντιγί και τις υπόλοιπες φράουλες.
  • Καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί και την τριμμένη σοκολάτα.

Υλικά

Υλικά για τη βάση
Ζάχαρη άχνη
125 γρ.
3 αυγά
Αλεύρι
125 γρ.
Βούτυρο Lurpak
70 γρ.
Κακάο
20 γρ.
Υλικά για το σιρόπι
Ζάχαρη
150 γρ.
Νερό
150 γρ.
Φράουλες πολτοποιημένες
100 γραμμάρια
Κουαντρό
30 γρ.
Υλικά για τη γέμιση:
Κρέμα γάλακτος Arla
800 γραμμάρια
Ζάχαρη άχνη
80 γρ.
Φράουλες
300 γραμμάρια
Μαρμελάδα φράουλες
100 γρ.
Κουβερτούρα ξυσμένη