Τούρτα σοκολάτα με κρέπες από τον Στέλιο Παρλιάρο
  • Arla
  • Συνταγές
  • Τούρτα σοκολάτα με κρέπες από τον Στέλιο Παρλιάρο

Τούρτα σοκολάτα με κρέπες από τον Στέλιο Παρλιάρο

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα. Ρίχνουμε τα αυγά και τον κρόκο και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένας χυλός. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο Lurpak και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά να ξεκουραστεί. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 18 εκ. και το τοποθετούμε στη φωτιά έως ότου κάψει αρκετά. Ρίχνουμε μία κουταλιά από το χυλό και με γρήγορες κινήσεις του τηγανιού απλώνουμε το μείγμα παντού. Αναποδογυρίζουμε μία σπάτουλα την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Τις τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
  • Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια. Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω από αυτήν. Ομογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
  • Σε στρογγυλή φόρμα ή τσέρκι διαμέτρου 20-22 εκ. απλώνουμε τις κρέπες έτσι ώστε να εξέχουν από τα τοιχώματα. Γεμίζουμε με λίγη από την κρέμα σοκολάτα και καλύπτουμε εναλλάξ με κρέπα και κρέμα. Στο τέλος διπλώνουμε τις άκρες της πρώτης κρέπας προς τα μέσα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου και ξεφορμάρουμε.

Υλικά

Υλικά για τις κρέπες
Αλεύρι κοσκινισμένο
90 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική
20 γρ.
Αλάτι
1 πρέζα
2 αυγά
1 κρόκος αυγού
Βούτυρο Lurpak λιωμένο
30 γρ.
240 γρ. γάλα ζεστό
Απο 1 πορτοκάλια
ξύσματα
Υλικά για τη σοκολάτα:
Κουβερτούρα (55% κακάο)
300 γρ.
Κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά “Arla” χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
300 γραμμάρια
150 γρ. γάλα