Γλυκό με φρέσκο τυρί κρέμα και σάλτσα κόκκινων φρούτων

Γλυκό με φρέσκο τυρί κρέμα και σάλτσα κόκκινων φρούτων

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(2 votes)

Δεν υπάρχει καλύτερο επιδόρπιο απο ένα απολαυστικό γλυκό με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα και σάλτσα κόκκινων φρούτων! - Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου.

Υλικά

  • 300 γρ. γρ. γάλα φρέσκο
  • 300 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 3 φύλλα ζελατίνας
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια Arla κρέμα γάλακτος
  • 1 φρέσκια βανίλια
  • 7-8 φρέσκα βατόμουρα
  • 7-8 φρέσκα μύρτιλα

Για τη σάλτσα

  • 100 γρ. φρέσκα βατόμουρα
  • 100 γρ. φρέσκα μύρτιλα
  • 100 γρ. φράουλες
  • 100 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Για την σάλτσα, σε ένα μικρό μίξερ προσθέτετε τα 100 γραμμάρια βατόμουρα μαζί με τα 100 γραμμάρια φρέσκα μύρτιλα, τα 100 γραμμάρια φράουλες και τα 100 γραμμάρια ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν μια ωραία σάλτσα. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι κόβετε την φρέσκια βανίλια στην μέση κατά μήκος και την τοποθετείτε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτετε το γάλα μαζί με την ζάχαρη και τοποθετείτε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλει τα αρώματα της η βανίλια. Σε ένα μπολ με κρύο νερό βυθίζετε μία-μία τις ζελατίνες, τις αφήνετε να μαλακώσουν, τις στραγγίζετε πολύ καλά και μετά τις ρίχνετε στο κατσαρολάκι. Με ένα σύρμα ανακατεύετε καλά το μείγμα και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος Arla και το φρέσκο τυρί κρέμα Arla. Τοποθετείτε το μείγμα σε μικρά ατομικά γυάλινα φορμάκια και όταν το μείγμα κρυώσει λίγο το τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να πήξει καλά. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη αποσύρετε από το ψυγείο, προσθέτετε την σάλτσα κόκκινων φρούτων και 3-4 φρέσκα βατόμουρα και μύρτιλα και σερβίρετε.

Συμβουλές