Χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπισκότα

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπισκότα

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/christmas-menu/

Εκτέλεση

Για τα Μπισκότα
  • 1. Κοσκίνισε το αλεύρι σου και τοποθέτησε το σε ένα μπολ. Σε αυτό πρόσθεσε το κόρν φλάουερ και το αλάτι και ανακάτεψε τα.
  • 2. Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε καλά με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • 3. Στο μπολ με το βούτυρο και τη ζάχαρη πρόσθεσε προσεκτικά ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια.
  • 4. Πρόσθεσε στο ίδιο μπολ το μείγμα από το αλεύρι και ανακάτεψε μέχρι να έχεις μια όμορφη ζύμη. Φύλαξε τη ζύμη σου σε μια πλαστική σακούλα και τοποθέτησε το στο ψυγείο σου για περίπου μισή ώρα για να σφίξει.
  • 5. Αλεύρωσε την επιφάνεια πάνω στην οποία θα δουλέψεις τη ζύμη σου. Άνοιξε τη ζύμη χρησιμοποιώντας το πλάστη σου μέχρι να αποκτήσει πάχος περίπου μισό εκατοστό. Έπειτα με τη βοήθεια των κουπ πατ σε σχήμα αστεριού κόψε διαφορετικού μεγέθους μπισκότα. Ξαναπλάσε ότι περίσσεψε από τη ζύμη σου και χρησιμοποίησε τη για να κόψεις και άλλα αστέρια.
  • 6. Σε ένα ταψί στρώσε μια λαδόκολλα και βάλε τα μπισκότα σου πάνω της. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190oC για περίπου 12 λεπτά. Επειδή τα μικρότερα αστέρια ψήνονται γρηγορότερα από τα μεγαλύτερα καλό θα ήταν να τα ψήσεις ξεχωριστά.
Για τη συναρμολόγηση
  • 1. Όσο τα μπισκότα σου ψήνονται φτιάξε την ”κόλλα” που θα χρησιμοποιήσεις για να στοιβάξεις τα μπισκότα. Για να τη φτιάξεις, λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε σε αυτό την μισή άχνη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακάτεψε καλά και συνέχισε να προσθέτεις και την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη. Εάν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να κάνεις τη διακόσμηση του δέντρου σου ακόμα πιο εντυπωσιακή. Μπορείς να βάλεις τη κρέμα σου για λίγο στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσεις.
  • 2.Γέμισε ένα κορνέ με τη κρέμα που μόλις έφτιαξες. Βρες το μεγαλύτερο από τα αστέρια που έφτιαξες και βάλε από πάνω τη κρέμα. Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο τοποθετώντας κάθε φορά ολοένα και μικρότερα αστέρια στη στοίβα σου. Επίσης φρόντιζε κάθε φορά να τα περιστρέφεις ελαφρώς ώστε οι γωνίες τους να μην είναι η μια κάτω από την άλλη.
  • 3. Όταν το αποτέλεσμα σε ευχαριστήσει, χρησιμοποίησε (εάν θες) όση κρέμα σου έχει περισσέψει για να διακοσμήσεις τις γωνίες των αστεριών που εξέχουν και που έχουν το ρόλο των φύλλων του δέντρου. Πασπάλισε με άχνη ζάχαρη και το δέντρο σου είναι έτοιμο!

Διατροφική αξία

Ενέργεια

274 Kcal

κατανομή ενέργειας
κατανομή ενέργειας
Πρωτεΐνη 3 γρ. πρωτεΐνης
Υδατάνθρακες 39,4 γρ. υδατανθράκων
Λιπαρά 10,8 γρ. λιπαρών

Υλικά

Για τα μπισκότα
300 γρ.
Ζάχαρη
300 γρ.
Αυγά
3
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κούπες
Κορν φλάουρ
125 γρ.
Αλάτι
1 κουταλάκι
Βανίλια
1 φακελάκι
Για τη διακόσμηση
Άχνη ζάχαρη
60 γρ.
Για τη συναρμολόγηση
Βανίλια
1 φακελάκι
Άχνη ζάχαρη
450 γρ.
Βούτυρο Lurpak
225 γρ.
4 κουταλιές