Μακαρόνια με λεμόνι

Μακαρόνια με λεμόνι

Απολαύστε τη δροσερή και ζωηρή αίσθηση της συνταγής μας για μακαρόνια σπαγγέτι με λεμόνι! Ο φρέσκος χυμός λεμονιού, η πλούσια κρέμα και το βούτυρο ενώνονται σε μια ουράνια σάλτσα που αγκαλιάζει κάθε λωρίδα των μακαρονιών. Ολοκληρώστε το πιάτο με γενναία ποσότητα τριμμένου σκληρού τυριού για ένα κρεμώδες και ονειρικό τελείωμα. Ιδανική επιλογή τόσο για ένα γρήγορο βραδινό μέσα στην εβδομάδα, όσο και για ξεχωριστές περιστάσεις, η pasta al limone αποτελεί ένα κλασικό ιταλικό πιάτο που σίγουρα θα μαγέψει τον ουρανίσκο σας.

Υλικά

Ζυμαρικά σπαγγέτι
400 γρ.
Λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
1
Βούτυρο Lurpak® Soft αλατισμένο
50 γρ.
300 ml
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
100 γρ.

Εκτέλεση

  • Βράστε αλατισμένο νερό για τα μακαρόνια σπαγγέτι.
  • Πλύντε το λεμόνι και τρίψτε το ξύσμα του πολύ ψιλά. Στύψτε και τον χυμό του.
  • Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού. Αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Προσθέστε χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  • Βράστε τα μακαρόνια σπαγγέτι al dente και στραγγίξτε τα σε σουρωτήρι.
  • Αναμείξτε τα μακαρόνια με τη λεμονάτη σάλτσα και ανακατέψτε απαλά.
  • Πασπαλίστε με σκληρό τυρί και σερβίρετε αμέσως.

Συχνές ερωτήσεις για τα μακαρόνια με λεμόνι

Μπορώ να ετοιμάσω τη σάλτσα απο πριν;

Η σάλτσα είναι καλύτερο να παρασκευάζεται φρέσκια. Ωστόσο, μπορείτε να τρίψετε το ξύσμα και να στύψετε το λεμόνι εκ των προτέρων, ώστε να έχετε τα υλικά έτοιμα και να εξοικονομήσετε χρόνο κατά το μαγείρεμα.

Πώς μπορώ να αποφύγω να κόψει η κρέμα;

Κρατήστε τη φωτιά σε χαμηλή σιγοβράση, όχι σε βρασμό. Ανακατεύετε συνεχώς και προσθέστε το χυμό λεμονιού αφού αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, για να αποφύγετε να κόψει η κρέμα.

Πώς να φυλάξω και να ξαναζεστάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια με λεμόνι;

Για φρέσκια γεύση, τοποθετήστε τα μακαρόνια με λεμόνι σε αεροστεγές δοχείο και φυλάξτε τα στο ψυγείο, όπου διατηρούνται μέχρι 4 ημέρες. Για να τα ξαναζεστάνετε, χρησιμοποιήστε τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας λίγο νερό ώστε η σάλτσα να γίνει ξανά κρεμώδης. Αν θέλετε να τα καταψύξετε, βάλτε τα σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Μπορούν να διατηρηθούν μέχρι 3 μήνες. Αποψύξτε τα στο ψυγείο όλη τη νύχτα πριν τα ξαναζεστάνετε.

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/zumarika-me-lemoni/