Υλικά

12 φέτες
Φύλλο σφολιάτας αποψυγμένο
1
Αυγό χτυπημένο
1
Μαρμελάδα ροδάκινο, για το σερβίρισμα
"μάτια" από λευκά κουφέτα (ή κάποιο άλλο ζαχαρωτό - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιωμένη σοκολάτα με οδοντογλυφίδα για να σχηματίσετε το κέντρο)
24

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αφήστε στην άκρη.
  • Τοποθετήστε τέσσερις φέτες τυριού Mozzarella η μία πάνω στην άλλη και χρησιμοποιήστε έναν στρογγυλό κόπτη 5 εκ. για να κόψετε τέσσερις κύκλους.
  • Αφαιρέστε τους κύκλους τυριού και αφήστε τους στην άκρη. Επαναλάβετε δύο ακόμη φορές με τις υπόλοιπες φέτες τυριού. Στο τέλος θα έχετε δώδεκα κυκλικούς σωρούς τυριού, με τέσσερις φέτες σε κάθε σωρό. Αφήστε στην άκρη.
  • Ανοίξτε τη ζύμη σφολιάτας σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια σε τετράγωνο 30x30 εκ. Κόψτε τη ζύμη σε δώδεκα τετράγωνα 7,5x7,5 εκ. και μία λωρίδα 7,5x30 εκ.
  • Τοποθετήστε έναν σωρό τυριού στο κέντρο κάθε τετραγώνου ζύμης και διπλώστε τη ζύμη πάνω από το τυρί, δημιουργώντας ένα μικρό πακετάκι. Σφραγίστε καλά τις άκρες. Τοποθετήστε τα στο προετοιμασμένο ταψί με την ένωση προς τα κάτω.
  • Πάρτε την υπόλοιπη λωρίδα ζύμης και κόψτε τη οριζόντια στη μέση. Κόψτε κάθε κομμάτι σε έξι λωρίδες πλάτους 1,5 εκ. Τυλίξτε τις λωρίδες γύρω από τα πακετάκια τυριού ώστε να μοιάζουν με μούμιες και αλείψτε τα πάνω μέρη με χτυπημένο αυγό.
  • Ψήστε για 15-17 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει χρυσαφένια. Στη συνέχεια διακοσμήστε με τα ζαχαρωτά “μάτια”. Σερβίρετε με μαρμελάδα ροδάκινο.

Γλυκά και αλμυρά, αυτά τα τυρένια σφολιατάκια θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους, δίνοντας λαχταριστή γεύση στη γιορτή του Halloween.

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/turenia-spholiatakia-moumies/