Cheesecake με σάλτσα πέστο και ψητές τομάτες

Cheesecake με σάλτσα πέστο και ψητές τομάτες

Ένα αλμυρό cheesecake με τη λαχταριστή γεύση ελιάς και γλυκιάς, ψητής τομάτας. Τέλειο ως ορεκτικό, κατά προτίμηση με τη συνοδεία σαλάτας ή αλλαντικών.

Εκτέλεση

  • Ξεκινήστε με τις ντομάτες. Ρυθμίστε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Κόψτε τα ντοματάκια στη μέση και ανακατέψτε τα με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Τοποθετήστε τα με την κομμένη επιφάνεια προς τα επάνω, σε ένα φύλλο λαδόκολλας. Φουρνίστε τα ντοματάκια στη μεσαία θέση του φούρνου, για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
  • Αυξήστε τη θερμοκρασία στους 175 βαθμούς. Λιώστε το βούτυρο. Καβουρδίστε τα καρύδια σε ένα στεγνό και καυτό τηγάνι. Ανακατέψτε τα μπισκότα, τα μισά από τα καρύδια και το βούτυρο, μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα από ψίχουλα. Πιέστε το μείγμα σε μια φόρμα με αφαιρούμενο τσέρκι, περίπου 24 εκ. σε διάμετρο, ώστε να σχηματιστεί η βάση του cheesecake. Αφήστε το να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά.
  • Χτυπήστε μαζί σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την ξινόκρεμα, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, την πάστα ελιάς και το πιπέρι. Ρίξτε τον χυλό στη φόρμα και ψήστε το στη μεσαία θέση του φούρνου για 40 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει. Πασπαλίστε με τη ρόκα, τα ντοματάκια και τα καβουρδισμένα καρύδια.
  • Συμβουλή: Αν δεν έχετε πάστα πράσινης ελιάς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρης.

Υλικά

Βούτυρο Lurpak ανάλατο
75 γραμμάρια
Καρύδια
150 γρ.
10 μπισκότα τύπου digestive
Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
150 γρ.
1½ κουταλιά σάλτσα πέστο
Ξινόκρεμα
200 ml
4 αυγά
1 λεμόνια ξεφλουδισμένο
3 κουταλιές πάστα απο ελιές
Μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι
Ρόκα
Για τις ψητές τομάτες
Τοματάκια
500 γραμμάρια
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
Χυμό λεμονιού
1 κουταλιά
Ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά
½ κουταλάκι αλάτι
Μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια
Φρέσκο θυμάρι
5 κλωνάρια