Ταρτάκια καρότου με σπανάκι και μοτσαρέλα

40 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπ
Ταρτάκια καρότου με σπανάκι και μοτσαρέλα

Υπέροχα αλμυρά ταρτάκια καρότου απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

  • Arla
  • Συνταγές
  • Ταρτάκια καρότου με σπανάκι και μοτσαρέλα

Υλικά

Υλικά για τη βάση (4 ταρτάκια των 12 εκ. ή 1 μεγάλη τάρτα 26 εκ.)

Μεγάλα καρότα τριμμένα
2
180 γρ.
Αυγά
2
20 γρ.
Κύμινο σε σκόνη
½ κ.γ.
Αλάτι και πιπέρι

Υλικά για την γέμιση

Τυρί φέτα
60 γρ.
Φύλλα απο φρέσκο σπανάκι
200
Φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλωμα ψιλοκομμένα
3
Άνηθος ψιλοκομμένος
½ ματσάκι
Αυγά
2
30 γρ.
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τρίβετε τα καρότα και τα βάζετε σε ένα βαθύ σκεύος
  • Προσθέτετε τα αυγά, τη τριμμένη μοτσαρέλα, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
  • Τοποθετείτε το μείγμα σε βουτυρωμένες ατομικές φόρμες για ταρτάκια ή σε μία μεγάλη ταρτιέρα.
  • Αναμειγνύετε σε βαθύ σκεύος το σπανάκι με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο, προσθέτετε τα αυγά και το τυρί φέτα.
  • Αλατοπιπερώνετε.
  • Γεμίζετε τη βάση με το μείγμα καρότο και συνεχίζετε με το μείγμα σπανάκι.
  • Τελειώνετε με λίγο επιπλέον τριμμένη μοτσαρέλα από πάνω.
  • Ψήνετε σε φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Υπέροχα , αλμυρά ταρτάκια καρότου με τραγανά φύλλα απο σπανάκι και λιωμένη μοτσαρέλα.

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/tartakia-karotou/