Tacos με σολομό, μπαχαρικά & φρέσκο τυρί κρέμα
  • Arla
  • Συνταγές
  • Tacos με σολομό, μπαχαρικά & φρέσκο τυρί κρέμα

Tacos με σολομό, μπαχαρικά & φρέσκο τυρί κρέμα

23 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Χρόνος μαγειρέματος 3 λεπ
Μια εύκολη κι ελαφριά συνταγή απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, για τις ζεστές ημέρες και όχι μόνο.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/tacos-me-solomo-mpakharika--phresko-turi-krema/

Εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τον σολομό σε μικρές μπουκιές και την τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτετε την καπνιστή πάπρικα, το κρεμμύδι σκόνη, το σκόρδο σκόνη, το κύμινο, το θυμαρίσιο μέλι τα 30 γραμμάρια ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ τοποθετείτε την πράσινη ανάμεικτή σαλάτα μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα τοματίνια, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, τα 30 γραμμάρια ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Τέλος, σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τις μπουκιές σολομού για 2-3 λεπτά. Αποσύρετε τις μπουκιές σολομού από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • Στήνετε τα tacos τοποθετόντας πρώτα την πράσινη ανάμεικτη σαλάτα, από πάνω τις σοταρισμένες μπουκιές σολομού και τέλος το φρέσκο τυρί κρέμα, πασπαλίζετε με λίγη γλυκιά πάπρικα και σερβίρετε.

Υλικά

Τορτίγιες
8
Πράσινη σαλάτα ανάμεικτη
200 γρ.
Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2
Ντοματίνια κομμένα στα 4
15
Λάιμ (ξύσμα και χυμό)
½
Ελαιόλαδο
40 γρ.
Λίγη γλυκιά πάπρικα
Για τον σολομό
Σολομός φιλέτο
600 γρ.
Πάπρικα καπνιστή
1 κ.γ.
Πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ.
Κρεμμύδια σκόνη
1 κ.γ.
Σκόρδα σκόνη
1 κ.γ.
Κύμινο
½ κ.γ.
Ελαιόλαδο
30 γρ.
Για το φρέσκο τυρί κρέμα
400 γρ.
Ελαιόλαδο
50 γρ.
Λάιμ (ξύσμα και χυμό)
1
Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
3 κ.σ.