Σπαγγέτι καρμπονάρα με μανιτάρια
Η καρμπονάρα με μανιτάρια , συνδυάζει τα πλούσια αρώματα των μανιταριών με την τραγανή υφή των αμυγδάλων, όλα καλυμμένα με μια βελούδινη σάλτσα από τριμμένα κίτρινα τυριά. Αυτή η συνταγή αναδεικνύει την ουσία της ιταλικής κουζίνας, προσθέτοντας μια δημιουργική και γευστική νότα. Βάλτε την ποδιά σας και ετοιμαστείτε να φτιάξετε ένα πιάτο ζυμαρικών που θα γίνει αγαπημένη προσθήκη στο γαστρονομικό σας ρεπερτόριο.
Υλικά
Σπαγγέτι
|
Νερό
|
3 λ. |
|---|---|
|
Χοντρό αλάτι
|
1 κ.σ. |
|
Ζυμαρικά σπαγγέτι
|
400 γρ. |
Σοταρισμένα μανιτάρια
|
Ελαιόλαδο
|
2 κ.γ. |
|---|---|
|
Μανιτάρια κομμένα στη μέση και σε τέταρτα
|
450 γρ. |
|
Αμύγδαλα αλατισμένα ή καπνιστά, χοντροκομμένα
|
75 γρ. |
|
Μικρές σκελίδες σκόρδα ψιλοκομμένες
|
2 |
|
Χοντρό αλάτι
|
½ κ.γ. |
Σάλτσα
|
Αυγά
|
2 |
|---|---|
| 75 γρ. | |
| 250 ml | |
|
Νερό από τα ζυμαρικά
|
200 ml |
|
Δέσμες φρέσκα κρεμμυδάκια ή πράσα, σε λεπτές φέτες (περίπου 200 γρ.)
|
2 |
Γαρνιτούρα
|
Φρέσκα κρεμμυδάκια ή πράσινο μέρος φρέσκων κρεμμυδιών/πράσων, ψιλοκομμένα
|
|
|---|---|
|
Χοντροτριμμένο μαύρα πιπέρι
|
Εκτέλεση
Σπαγγέτι
Σοταρισμένα μανιτάρια
Σάλτσα και συνδυασμός
Συναρμολόγηση
Συχνές ερωτήσεις για την καρμπονάρα με μανιτάρια
Πώς να αποθηκεύσετε και να ξαναζεστάνετε την καρμπονάρα με μανιτάρια
Παρόλο που η μανιταρόκαρμπονάρα απολαμβάνεται καλύτερα φρέσκια, μπορείτε να φυλάξετε τα περισσεύματα στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως 2 ημέρες. Αποφύγετε την κατάψυξη, καθώς η σάλτσα μπορεί να διαχωριστεί. Για να τη ξαναζεστάνετε, ζεστάνετέ την σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά με λίγο νερό, γάλα ή κρέμα γάλακτος. Αυτή η μέθοδος εξασφαλίζει ομοιόμορφο ζέσταμα και διατηρεί την κρεμώδη υφή της σάλτσας, χωρίς να γίνει σαν ομελέτα. Αποφύγετε το φούρνο μικροκυμάτων, καθώς μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση και την υφή.
Τι να κάνετε αν η σάλτσα γίνει πολύ πηχτή
Αν η σάλτσα σας είναι πολύ πηχτή, προσθέστε σταδιακά λίγο από το νερό των ζυμαρικών που έχετε κρατήσει. Αυτό θα βοηθήσει να δημιουργηθεί μια λεία σάλτσα που θα αγκαλιάζει ομοιόμορφα τα σπαγγέτι. Ανακατεύετε έντονα ώστε η σάλτσα να καλύψει καλά όλη την ποσότητα των ζυμαρικών.
Μπορώ να ετοιμάσω την καρμπονάρα με μανιτάρια νωρίτερα;
Η μανιταρόκαρμπονάρα απολαμβάνεται καλύτερα φρέσκια. Ωστόσο, μπορείτε να σοτάρετε τα μανιτάρια, να τρίψετε τα τυριά και να ψιλοκόψετε τα λαχανικά νωρίτερα. Αποθηκεύστε τα ξεχωριστά σε αεροστεγή δοχεία στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να φτιάξετε το πιάτο. Τα ζυμαρικά και η σάλτσα είναι καλύτερο να παρασκευάζονται λίγο πριν το σερβίρισμα, για να διατηρηθεί η γεύση και η υφή στο καλύτερό τους επίπεδο.