Σπαγγέτι καρμπονάρα με κρόκο αυγού

Σπαγγέτι καρμπονάρα με κρόκο αυγού

Απολαύστε τη δική μας απλή συνταγή για καρμπονάρα με κρόκο αυγού. Η εκδοχή μας περιλαμβάνει μακαρόνια σπαγγέτι al dente, καλυμμένα με βελούδινη τυρένια σάλτσα και καπνιστό ζαμπόν, ενώ ολοκληρώνεται με κρόκο αυγού και πικάντικο τυρί τσένταρ. Γρήγορη και εύκολη στην παρασκευή, αυτή η καρμπονάρα είναι ιδανική για να μετατρέψει κάθε δείπνο σε μια ξεχωριστή περίσταση ή να αποτελέσει ένα νόστιμο, χορταστικό μεσημεριανό.

Υλικά

Ζυμαρικά σπαγγέτι
300 γρ.
Ήπια τυρένια σάλτσα για μακαρόνια
400 ml
Κρόκοι αυγών
4
Καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε κύβους
120 γρ.
Φρεσκοτριμμένο μαύρα πιπέρι
½ κ.γ.
75 γρ.
Φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση

  • Βράστε τα μακαρόνια σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ζεστάνετε τη σάλτσα σε κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέστε το καπνιστό ζαμπόν. Μοιράστε τα μακαρόνια σπαγγέτι σε 4 βαθιά πιάτα και περιχύστε με τη σάλτσα.
  • Προσθέστε από πάνω τους κρόκους αυγών, το μαύρο πιπέρι, το τυρί και λίγη φρέσκια ρίγανη. Σερβίρετε με σαλάτα.

Συχνές ερωτήσεις για το σπαγγέτι καρμπονάρα με κρόκο αυγού

Είναι ασφαλές να φάω καρμπονάρα με ωμά αυγά;

Ναι, εφόσον τα αυγά προετοιμαστούν σωστά, η καρμπονάρα είναι ασφαλής για κατανάλωση. Το πιάτο παρασκευάζεται έτσι ώστε οι κρόκοι να μαγειρεύονται από τη θερμότητα των μακαρονιών και της σάλτσας, οπότε δεν παραμένουν ωμοί όταν το φάτε. Ωστόσο, φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντα φρέσκα αυγά άριστης ποιότητας.

Γιατί οι κρόκοι αυγών είναι σημαντικοί στην καρμπονάρα;

Οι κρόκοι αυγών είναι βασικό στοιχείο της καρμπονάρας, καθώς χαρίζουν στη σάλτσα πλούσια και κρεμώδη υφή. Είτε ενσωματωθούν μέσα στη σάλτσα είτε χρησιμοποιηθούν ως επικάλυψη, προσφέρουν βελούδινη αίσθηση που αγκαλιάζει τα μακαρόνια, κάνοντας το πιάτο πιο εκλεπτυσμένο και απολαυστικό.

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/spaggeti-karmponara-me-kroko-augou/