Κρέπες

18 λεπ
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπ
Χρόνος μαγειρέματος 3 λεπ
Κρέπες

Συνταγή για αλμυρές και γλυκές κρέπες. Ένα σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας, απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Υλικά

Για τις κρέπες

Γάλα
480 ml
Αλεύρι
250 γρ.
Αυγά
3
Αλάτι
2 πρέζες

Για την αλμυρή κρέπα

Arla® Havarti
8 φέτες
Καπνιστή γαλοπούλα
8 φέτες
Ντοματίνια
20
Αβοκάντο
1
Λάιμ (ξύσμα και χυμός)
1

Για την γλυκιά κρέπα

40 γρ.
Καστανή ζάχαρη
150 γρ.
Κανέλα σκόνη
1 κ.γ.
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
½ κ.γ.
200 γρ.
Μήλο
1

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα το αλεύρι, τα αβγά και το αλάτι μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Συνεχίζετε προσθέτοντας σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας έντονα και συνεχώς.
  • Όταν δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα η ζύμη για τις κρέπες είναι έτοιμη. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι για κρέπες σε μέτρια φωτιά και το αλείφετε με λίγο βούτυρο.
  • Ρίχνετε 1 κουτάλα σούπας από το μείγμα της κρέπας και κάνετε κυκλικές κινήσεις στο τηγάνι για να απλωθεί σε όλο τον πάτο του τηγανιού.
  • Ψήνετε την κρέπα σε σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά και όταν ροδίσει την γυρνάτε από την άλλη μεριά με μια σπάτουλα.
  • Φτιάχνετε τις υπόλοιπες κρέπες κατά τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λίγο βούτυρο έτσι ώστε να μην σας κολλήσουν.
  • Για τις αλμυρές κρέπες σε ένα μπολ τοποθετείτε το αβοκάντο σε ένα μπολ, το λιώνετε με ένα πιρούνι, προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Απλώνετε το spread αβοκάντο στην κρέπα, απλώνετε τις φέτες havarti και καπνιστή γαλοπούλα, τα τοματίνια, κομμένα στην μέση και λίγη baby ρόκα, τυλίγετε σε ρολό, κόβετε στην μέση και σερβίρετε.
  • Για τις γλυκιές κρέπες, σε ένα μπολ τοποθετείτε την καστανή ζάχαρη μαζί με την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε καλά.
  • Αλείφετε την μία μεριά την κρέπας με το λιωμένο βούτυρο, την πανάρετε με το μείγμα της καστανής ζάχαρης, απλώνετε το φρέσκο τυρί κρέμα light, πάνω του το μήλο, κομμένο σε λεπτές φέτες, και διπλώνετε σε ρολάκι.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/krepes/