Υλικά

Μεγάλες πορτοκαλί πιπεριές
6
Λάδι
1 κ.σ.
Κρεμμύδι
1
Μοσχαρίσιος κιμάς ή ψιλοκομμένο κρέας
250 γρ.
Σάλτσα τάκο (συσκευασμένη, σπιτική, ή οποιαδήποτε άλλη πικάντικη σάλτσα ντομάτας με μπαχαρικά)
3 κ.σ.
Καλαμπόκι
100 γρ.
Φασόλια kidney (κόκκινα)
300 γρ.
Βρασμένο ρύζι
200 ml
Κρέμ φρες (ή γιαούρτι ανακατεμένο με κρέμα γάλακτος)
200 γρ.
Τορτίγιες καλαμποκιού (νάτσος)
100 γρ.
150 γρ.
Κόλιανδρος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C.
  • Κόψτε τα επάνω μέρη των πιπεριών και αφαιρέστε τους σπόρους.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι, σκαλίστε πρόσωπα στις πιπεριές.
  • Τοποθετήστε τις πιπεριές σε ένα ταψί. Αν χρειάζεται, κόψτε ελαφρώς τη βάση ώστε να στέκονται όρθιες.
  • Αν θέλετε οι πιπεριές να είναι πιο μαλακές, προψήστε τες για περίπου 10 λεπτά.
  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σωτάρετέ το ελαφρά στο λάδι. Προσθέστε τον κιμά και τηγανίστε για λίγο. Προσθέστε έτοιμο ή χειροποίητο μείγμα μπαχαρικών για τάκο (κύμινο, πάπρικα, τσίλι, σκόρδο, κρεμμύδι, αλάτι, ρίγανη) και ανακατέψτε.
  • Προσθέστε το καλαμπόκι, τα στραγγισμένα φασόλια, το ρύζι και το creme fraiche.
  • Γεμίστε τις πιπεριές με το μείγμα. Πασπαλίστε από πάνω τριμμένα νάτσος και τελειώστε με τριμμένο τυρί.
  • Ψήστε τις πιπεριές στον φούρνο για 30–40 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Σερβίρετε με φρέσκο κόλιανδρο από πάνω, αν θέλετε.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/gemistes-piperies-halloween/