Πράσινη σαλάτα με καπνιστό σολομό

Πράσινη σαλάτα με καπνιστό σολομό

Η Στέλλα Αλεξανδρίδου (γυμνάστρια / εκπαιδευτικός), ετοιμάζει μια πράσινη σαλάτα με φρέσκα και αγνά υλικά, ιδανική σαν ελαφρύ γεύμα, γεμάτο νοστιμιά και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-prasini-salata-me-kapnisto-solomo/

Εκτέλεση

  • Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το cottage, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λάιμ, το χυμό λάιμ, την μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φινόκιο στην μέση και σε λεπτές φέτες, το αγγουράκι στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες και τα τοματίνια στα 4.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε την πράσινη ανάμεικτη σαλάτα μαζί με το φοινόκιο, το αγγουράκι και τα τοματίνια και ανακατεύετε καλά.
  • Σερβίρετε την σαλάτα σε μεγάλα ατομικά μπολ και μοιράζετε, ισομερώς από πάνω τον καπνιστό σολομό και το cottage dressing.

Υλικά

Πράσινη, ανάμεικτη σαλάτες
150 γρ.
Καπνιστός σολομού
100 γρ.
Φινόκιο μικρό
1
Αγγούρι μικρό
1
Ντοματίνια
12
Για το dressing
150 γρ.
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
Λάιμ (μοσχολέμονο) (ξύσμα)
1
Λάιμ (μοσχολέμονο) (χυμό)
½
Μουστάρδα
1 κουταλιά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι