Cheesecake με σάλτσα πέστο και ψητές τομάτες
Ένα αλμυρό cheesecake με τη λαχταριστή γεύση ελιάς και γλυκιάς, ψητής τομάτας. Τέλειο ως ορεκτικό, κατά προτίμηση με τη συνοδεία σαλάτας ή αλλαντικών.
Υλικά
| 75 γρ. | |
|
Καρύδια
|
150 γρ. |
|
Μπισκότα τύπου digestive
|
10 |
| 150 γρ. | |
|
Σάλτσα πέστο
|
1½ κ.σ. |
|
Ξινή κρέμα
|
200 ml |
|
Αυγά
|
4 |
|
Λεμόνι ξεφλουδισμένο
|
1 |
|
Πάστα απο ελιές
|
3 κ.σ. |
|
Μαύρο πιπέρι
|
1 κ.γ. |
|
Ρόκα
|
Για τις ψητές τομάτες
|
Ντοματίνια
|
500 γρ. |
|---|---|
|
Ελαιόλαδο
|
2 κ.σ. |
|
Χυμός λεμονιού
|
1 κ.σ. |
|
Ζάχαρη άχνη
|
1 κ.σ. |
|
Αλάτι
|
½ κ.γ. |
|
Μαύρο πιπέρι
|
2 κ.γ. |
|
Φρέσκο θυμάρι
|
5 κλωναράκια |
Εκτέλεση