Η επιστροφή στην καθημερινότητα μετά τις διακοπές ορίζεται με νέους κανόνες και πάντα με την προσοχή στραμμένη στην υγεία μας και τη φροντίδα του εαυτού.
Οι εργαζόμενοι σπαταλούν το 70 % των ημερήσιων θερμίδων στους χώρους εργασίας .Για το λόγο αυτό τα κριτήρια που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στην επιλογή των διατροφικών συνδυασμών έχουν να κάνουν με :
- Την περιεκτικότητα σε λιπαρά, κορεσμένα λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη .Διαβάζουμε τις ετικέτες τροφίμων κατά την αγορά
- Αντικαθιστούμε τα σνακ που είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, αλάτι ή και ζάχαρη με πιο υγιεινές επιλογές.Προτιμάμε να περιέχουν φυτικές ίνες και πρωτείνη αντί για ζάχαρη και ραφιναρισμένους υδατάνθρακες
- Προσέχουμε το μέγεθος του σνακ
- Προσέχουμε τον αριθμό των σνακ μέσα στην ημέρα. Καλύτερα 1-2 ανάμεσα στα μεγάλα γεύματα (πρωινό -μεσημεριανό -βραδινό)
- Προγραμματίζουμε τα σνακ μας από την προηγούμενη μέρα για να αποφύγουμε την υπερβολική πείνα που μπορεί να προκύψει και τις περιττές θερμίδες ζάχαρης
- Ακούμε τα σημάδια πείνας στο σώμα μας. Η συμμετρική κατανομή των γευμάτων φαίνεται ρυθμίζει την πείνα καλύτερα .Οι χρονικές αποστάσεις των γευμάτων θα πρέπει να σταθεροποιηθούν
- Γενικός κανόνας: όλες οι αγορές τροφίμων θα πρέπει να γίνονται κατόπιν μελέτης και προγραμματισμού και αποφεύγουμε να αγοράζουμε τρόφιμα όταν πεινάμε