ΥΓΙΕΙΝΟ SNACKING ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Η επιστροφή  στην καθημερινότητα  μετά τις  διακοπές ορίζεται με νέους κανόνες  και πάντα  με την προσοχή  στραμμένη  στην υγεία μας  και  τη  φροντίδα  του εαυτού.

Οι εργαζόμενοι  σπαταλούν το  70 % των ημερήσιων θερμίδων  στους χώρους εργασίας .Για το λόγο αυτό  τα κριτήρια που θα πρέπει να  λαμβάνονται υπόψη  στην επιλογή των διατροφικών συνδυασμών  έχουν να  κάνουν με  :

  • Την περιεκτικότητα σε λιπαρά, κορεσμένα λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη .Διαβάζουμε τις ετικέτες τροφίμων κατά την αγορά
  • Αντικαθιστούμε τα σνακ που είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, αλάτι ή και ζάχαρη με πιο υγιεινές επιλογές.Προτιμάμε να περιέχουν φυτικές ίνες και  πρωτείνη αντί  για ζάχαρη  και  ραφιναρισμένους  υδατάνθρακες
  • Προσέχουμε το μέγεθος του σνακ
  • Προσέχουμε τον αριθμό των σνακ μέσα στην ημέρα. Καλύτερα 1-2 ανάμεσα στα μεγάλα γεύματα (πρωινό -μεσημεριανό -βραδινό)
  • Προγραμματίζουμε τα σνακ μας από την προηγούμενη μέρα  για να αποφύγουμε  την υπερβολική  πείνα που μπορεί να προκύψει και τις περιττές θερμίδες ζάχαρης
  • Ακούμε τα σημάδια πείνας στο σώμα μας. Η συμμετρική κατανομή  των γευμάτων φαίνεται  ρυθμίζει την πείνα καλύτερα .Οι χρονικές αποστάσεις των γευμάτων θα πρέπει  να σταθεροποιηθούν
  • Γενικός κανόνας: όλες οι αγορές τροφίμων θα πρέπει να  γίνονται κατόπιν  μελέτης  και προγραμματισμού  και αποφεύγουμε να αγοράζουμε τρόφιμα  όταν πεινάμε

 10 ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΣΝΑΚ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  1. Φρέσκα φρούτα με ανάλατους ξηρούς καρπούς
  2. Στικς λαχανικών με χούμους ή κρέμα τυρί και παξιμάδι κρίθινο  ή  χαρουπιού
  3. Κράκες ή ρυζογκοφρέτες ολικής αλέσεως με άλειμμα ξηρών καρπών ή με μερίδα τυράκι χαμηλών λιπαρών
  4. Ξηροί καρποί και σπόροι με αποξηραμένα φρούτα
  5. Γιαούρτι με φρούτο
  6. Τοστ ή τορτίγια ολικής  άλεσης με ψωμί ολικής αλέσεως και άλειμμα λευκού τυριού
  7. Smoothie φρούτων ή/και λαχανικών με γιαούρτι
  8. Κράκερς με τυρί ή αυγό ή σολομό
  9. Μιξ ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων
  10. Wrap με λαχανικά και  μαλακό τυρί κρέμα