Υγεία

Θρεπτικα συστατικα του γαλακτος

Γνωρίζετε ότι το γάλα περιέχει περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα από οποιαδήποτε άλλη τροφή; Περιλαμβάνει πολλές ουσίες που σας βοηθούν να γίνετε δυνατότεροι, να αναπτύσσεστε, να μαθαίνετε, να παίζετε και να ανταποκρίνεστε στις καθημερινές σας προκλήσεις – σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας.

Το γάλα περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του σώματος και τη δημιουργία νέων κυττάρων. Ας υποθέσουμε ότι το σώμα αποτελείται από εκατομμύρια μικροσκοπικά δομικά στοιχεία. Ορισμένα από αυτά φθείρονται και πρέπει συνεχώς να ανανεώνονται ώστε να νιώθετε καλά και να απολαμβάνετε τη ζωή όσο το δυνατόν περισσότερο. Όλη μέρα, κάθε μέρα, κατασκευάζονται νέα κύτταρα, άρα η ανάγκη για σωστή διατροφή παραμένει σταθερή σε όλη σας τη ζωή.

Τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος απαντώνται σε πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα. Για παράδειγμα, το γιαούρτι φρούτων περιέχει 85-90 τοις εκατό γάλα και αποτελεί μια καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων. Το τυρί είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και βιταμίνη Β12, και πολλά είδη τυριών δεν περιέχουν λακτόζη.

Ορισμένες από τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι δύσκολο να αντληθούν από άλλες τροφές. Γιατί, λοιπόν, να μην πιείτε ένα ποτήρι γάλα ή να μην φάτε ένα κομμάτι τυρί;

Μην ξεχνάτε. Η καλή υγεία είναι ένας συνδυασμός ισορροπημένης, θρεπτικής διατροφής και συχνής άσκησης.