Ζυμαρικά με μανιτάρια και Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • Arla
  • Συνταγές
  • Ζυμαρικά με μανιτάρια και Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα

Ζυμαρικά με μανιτάρια και Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα

Λαχταριστά ζυμαρικά με μανιτάρια...και Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα φυσικά!
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/zymarika-me-arla-fresko-tyri-krema/

Εκτέλεση

  • 1. Βράζουμε τα ζυμαρικά.
  • 2. Σωτάρουμε σε κατσαρολάκι τα μανιτάρια με ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και μια σκελίδα σκόρδο (αφού αφαιρέσουμε το φύτρο).
  • 3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • 4. Αφού τα μανιτάρια βγάλουν τους χυμούς τους, ρίχνουμε το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα και ανακατεύουμε για 2΄.
  • 5. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά και σερβίρουμε γαρνιρισμένα με λίγο φρέσκο μαϊντανό!

Συχνές ερωτήσεις για τα ζυμαρικά με μανιτάρια και Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα

Ποιος είναι ο ιδανικός τύπος ζυμαρικών για αυτή τη συνταγή;

Ιδανικά χρησιμοποιείτε λιγκουίνι, ταλιατέλες ή φετουτσίνι, όπως προτείνεται στη συνταγή.

Πρέπει να στραγγίξω τελείως τα ζυμαρικά πριν τα αναμείξω με τη σάλτσα;

Ναι, πρέπει να στραγγίσετε καλά τα ζυμαρικά πριν τα αναμείξετε με τη σάλτσα, αλλά μπορείτε να κρατήσετε λίγο από το νερό βρασμού για να ρυθμίσετε την υφή αν χρειαστεί.

Ποια ποικιλία μανιταριών είναι προτιμότερη για αυτή τη συνταγή;

Προτιμήστε λευκά μανιτάρια champignon, όπως αναφέρεται στη συνταγή, για ήπια και ευχάριστη γεύση.

Γιατί αφαιρούμε το φύτρο από το σκόρδο πριν το σοτάρισμα;

Αφαιρείτε το φύτρο από το σκόρδο γιατί είναι πιο σκληρό και πικρό, και μπορεί να δώσει ανεπιθύμητη γεύση στη σάλτσα.

Πόση ώρα χρειάζονται τα μανιτάρια για να σωταριστούν σωστά;

Τα μανιτάρια σωτάρονται για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τους χυμούς τους και να μαλακώσουν καλά.

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να προσθέσω το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα;

Προσθέτετε το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα αφού τα μανιτάρια βγάλουν τους χυμούς τους και έχετε χαμηλώσει τη φωτιά, ανακατεύοντας για περίπου 2 λεπτά.

Πρέπει να σιγοβράσω ή απλώς να ανακατέψω το τυρί κρέμα με τα μανιτάρια;

Απλώς ανακατεύετε το τυρί κρέμα με τα μανιτάρια σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 λεπτά, χωρίς να βράσετε δυνατά, ώστε να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.

Πώς μπορώ να κάνω πιο ελαφριά τη σάλτσα χωρίς να χάσει γεύση;

Μπορείτε να προσθέσετε λίγο από το νερό βρασμού των ζυμαρικών στη σάλτσα για να την αραιώσετε ελαφρώς χωρίς να χάσει γεύση ή κρεμώδη υφή.

Μπορώ να προσθέσω άλλα υλικά, όπως κοτόπουλο ή σπανάκι;

Ναι, μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια κοτόπουλου ψημένου ή σοταρισμένου και φρέσκο σπανάκι για πιο πλούσια γεύση και θρεπτική αξία.

Ποια είναι η καλύτερη πρόταση για γαρνιτούρα στο τελικό πιάτο;

Η καλύτερη γαρνιτούρα είναι φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός, όπως προτείνεται, που δίνει φρεσκάδα και άρωμα στο πιάτο.

Υλικά

Ζυμαρικά 500γρ. (κατα προτίμηση λιγκουίνι, ταλιατέλες ή φετουτσίνι)
1 πακέτο
Ελαιόλαδο
Μανιτάρια champignon λευκά
350 γρ.
Σκελίδα σκόρδου
1
200 γρ.
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανός